Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Noc s Andersenem v roce 2003 již mezinárodní
(BMI) 31.3.2003

Na 153 místech v České republice, Polsku a Slovensku se uskutečnila z pátku 28.3. na sobotu 29. března  v knihovnách, školách, domech dětí, družinách a ústavech sociální péče Noc s Andersenem. Pořadatelé z Klubu dětských knihoven SKIP tak zakončili bohatý program knihoven v letošním Březnu – měsíci Internetu a současně připomněli Mezinárodní den dětské knihy, který se slaví na památku známého dánského pohádkáře. V tuto pohádkovou noc se dokázali spojit knihovníci, učitelé, vychovatelé i družináři a připravili pro děti lákavý interaktivní program, ve kterém nechyběla ani internetová komunikace dětí různých národů.

 

Portál Atlas zřídil dětské chatovací místo, které se stalo nejvyhledávanější společnou atrakcí večera. Redakce časopisů Mateřídouška, Rodina a škola i Sdružení přátel Jaroslava Foglara s Bobří stopou připravily pro  pohádkový večer rozmanité soutěže. Poselství herce Marka Ebena potěšilo malé i velké nocležníky.

 

Do knihoven přicházely pohádkové postavy, skřítkové, čarodějnice, živé princezny, Albrecht z Valdštejna, několik Bílých paní, osmdesátiletý děda Nezbeda, živí spisovatelé, novináři, policisté… Děti se mohly podívat do pravěku, do divadla, navštívily muzea, stoupaly na rozhledny, lampiónky rozsvítily několik měst. Někde zmizely buchty (v bříškách dětí), jinde elektronické zabezpečení spustilo a přivolalo přímý zásah policie; večera se zúčastnilo několik policejních psů, tři panenky, čtyři externí strašidla, drzý myšák, dokonce žáci jedné školy se hodinu po půlnoci koupali ve školním bazénu. Nikde nezapomněli na pohádky.

 

Vznikla také dlouhá oslavná báseň o Noci s Andersenem, ke které přidala svoje sloky řada knihoven. Malí i velcí prožili sílu psaného a mluveného slova a internetu, který všechny spojil a vytvořil společenství lidí naladěných v jeden večer na stejnou frekvenci. 

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY