Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Portál Helpnet.cz soustředil informace o zdravotním postižení
(BMI) 25.9.2003

První tři týdny zkušebního provozu má za sebou nový portál Helpnet.cz (www.helpnet.cz).  Díky grantu společnosti CZ.NIC a sponzorské podpoře společnosti Oracle jej vytvořilo BMI sdružení ve spolupráci s řadou partnerů.

O problematice zdravotního postižení lze nalézt na Internetu poměrně velké množství informací. Až donedávna to vyžadovalo hodně času. Nový portál Helpnet.cz pro osoby se specifickými potřebami však vyhledávání podstatně ulehčuje. Jeho cílem je soustředit na jednom místě v přehledném členění anotace s odkazy na zásadní informace a informační zdroje nacházející se na Internetu, které se týkají konkrétního druhu zdravotního postižení. Kromě toho přináší portál zásluhou společnosti Anopress IT denní aktuální zpravodajství, které zachycuje vše podstatné, co se objevilo na téma osob se specifickými potřebami v tuzemských médiích.

Odkazy jsou na portálu tříděny podle základních skupin postižení – zrakové, sluchové, mentální, tělesné postižení, vnitřní nemoci, duševní zdraví. Uvnitř těchto kategorií se člení do jemnějších podrubrik, kterých je již více než 600 a ještě stále přibývají. Další rubriky představují průřezové kategorie, jako například Legislativa, Kompenzační pomůcky, Zaměstnávání zdravotně postižených, Vzdělávání  a integrace do společnosti, Bez bariér, Pro rodiče dětí se zdravotním postižením, Kalendář akcí, Diskusní fóra.

Publikační systém portálu vytvořilo sdružení Alfa Human Service, které navrhlo portál tak, aby byl dobře přístupný i uživatelům s různým druhem zdravotního postižení. V minulých dnech ukončila  Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých testování portálu a udělila mu certifikát Blind Friendly Web.

 

Komentáře k článku


Archiv rubriky

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY