Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Veřejná soutěž o motto Března – měsíce Internetu 2004 zůstala bez vítěze
21.10.2003

Částku 5000 korun a pozvánku na všechny akce měsíce Internetu v roce 2004 mohl vyhrát vítěz veřejné soutěže o motto 7. ročníku Března – měsíce Internetu. Přestože do soutěže došlo rovných 50 návrhů, BMI sdružení ani jeden z nich nezaujal natolik, aby se pro něj jednoznačně rozhodlo. Připravovaný měsíc Internetu tak zatím zůstává bez ústředního hesla. Pohled na došlé návrhy však hodně vypovídá o tom, jak vnímají naši uživatelé Internet a  jeho význam.

Často byl připomínán jako ideální nástroj přístupu k informacím (Potřebné informace pohodlně i v letu najdete vždy a lehce na svém internetu, Internet – právo na informace, Co není v hlavě, je na internetu, Březen - ještě tam budem,  Vaše informace na Internetu jsou vždy v předstihu před ostatními).
Dále byl oceňován jako prostředek komunikace (Nejen v měsíci březnu je internet ten nejrychlejší komunikační prostředek bez hranic, Mobilní internet vždy, všude a pro všechny) či nástroj vzdělávání (Internet – nástroj sebevzdělávání a inspirace, Chceme být státem rukou nebo státem hlav?, Internet zvyšuje vaše šance, Internet – snadné vzdělávání pro váš život).
Zatímco jedni pozitivně hodnotili, že spojuje lidi (Internet lidi nerozděluje, ale spojuje, Internet spojující, Internet spojuje národy), druzí upozorňovali také na jeho rizika (Internet – poznej možnosti, připrav se na rizika). Objevily se i připomínky úlohy státu ve vztahu k Internetu (Podpora internetu je v zájmu státu, Internet - nástroj ke zvýšení úrovně státu). Několik návrhů vyjadřovalo různým způsobem myšlenku, že dříve či později se Internetu skoro nikdo nevyhne (Kdo není s Internetem, ten není, Březen – v síti se slezem).
 

 

 

 


Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY