Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
ENERGIA
PRELUDE
MS-NET
TECNO ZEINU
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


Junior Internet poprvé mezinárodní
10.12.2003

Rozšíření o účastníky ze Slovenska a větší zaměření na uživatele Internetu se zdravotním postižením, to jsou hlavní novinky dětské konference Junior Internet, která se uskuteční 20. března 2004 již popáté jako jedna z hlavních akcí Března – měsíce Internetu. Zúčastnit se jí mohou jen ti, kdo úspěšně projdou některou ze čtyř nominačních soutěží, které právě byly vyhlášeny.

Konferenci Junior Internet vymyslely samy děti a dětský internetový časopis eZavináč (www.ezavinac.cz) ji spolu s BMI sdružením (www.brezen.cz) poprvé zorganizoval v roce 2000. „Projekty dětí, které tu byly představeny a oceněny, jsou skutečně mimořádné, některé z nich mají naprosto profesionální parametry. Česká republika může být spokojená, že nám tady dorůstá generace, která skutečně bude světově konkurenceschopná v oblasti informačních technologií," řekl o konferenci ministr informatiky Vladimír Mlynář, který převzal záštitu nad jejím 4. a nyní i 5. ročníkem.

Pro 5.  ročník byly vyhlášeny čtyři nominační soutěže.  JuniorText představuje soutěž o nejlepší slohovou práci na téma Internetu a je pro děti do 14 let, stejně jako soutěž JuniorWeb, do které se mohou děti hlásit se svými webovými stránkami. Webík se jmenuje soutěž o nejlepší webové stránky dětských oddělení knihoven. Pro tvůrce do 18 let je určena soutěž JuniorProject, do které lze přihlásit rozsáhlejší webové stránky a internetové projekty. Podrobnosti o soutěžích i konferenci a registrační formulář jsou na www.juniorinternet.cz.

Úspěšní účastníci nominačních soutěží budou pozváni na konferenci a vítězové jednotlivých kategorií na ní budou moci prezentovat svoje práce. V rámci programu budou představeny také některé internetové projekty pro uživatele se zdravotním postižením, svoje stránky přiblíží například nevidomá školačka Katka Svobodová.

Konference bude poprvé rozšířena také o účastníky ze Slovenska. Její propagace se ujalo bratislavské vydavatelství Perfekt a hlavním mediálním partnerem na Slovensku je časopis pro děti Fifík.

Mediálními partnery konference jsou dále Česká škola (www.ceskaskola.cz), Moje 1. noviny (www.moje1noviny.cz), Škola online (www.skolaonline.cz) a VTM. Konferenci podpoří také řada společností, které věnují ceny pro vítěze a do tomboly.

Pátý ročník projektu Junior Internet se uskutečňuje s podporou Evropské unie. Obsah tohoto projektu nemusí vyjadřovat stanovisko Evropské unie či Národní agentury ani nezakládá odpovědnost z její strany.


Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

 
Konference Junior Internet


 
Konference INSPO 2003

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY