logo

Česká pošta

By bmi
Vytvořeno 02/25/2006 - 08:06
Své nové webové stránky spustila Česká pošta začátkem března minulého roku. Web je rozdělen do devíti základních sekcí. První tři jsou věnovány produktům České pošty. 

Sekce Produkty [1] obsahuje rozdělení produktů podle logických celků, např. expresní služby, balíky do zahraničí apod. Dále zde najdete odkaz na Abecední seznam produktů [2] a odkaz na Tisk a kompletace zásilek [3] (tedy Postservisy a Postkomplety).

V sekce
Jsem [4]  jsou produkty rozděleny podle potřeb jednotlivých cílových skupin zákazníků na podsekce Občan - odesilatel, Firma, Rozesílatel reklamy, Soud, státní správa a Adresát.

Sekce
Potřebuji [5]  slouží zákazníkům, kteří si nejsou jisti, který produkt splňuje jejich požadavky. Pomůže jim tedy lépe se zorientovat v nabídce našich produktů.

V sekci
Filatelie [6]  najdete vše, co se týká poštovních známek [7], razítek [8]  apod. Můžete si prohlédnout vydané známky od roku 1993 a popřípadě si některé  objednat  [9] přímo z Vašeho počítače.

Sekce
Poštovní muzeum [10]  představuje Poštovní muzeum v Praze a jeho pobočku ve Vyšším Brodě a  zveřejňuje aktuální výstavní program.

Sekce
Ceník  [11]  obsahuje ceny všech produktů a služeb. Kalkulátor - zásilky [12]  a kalkulátor - poukázky [13]  Vám vypočítá poštovné za požadovanou službu.

Služby online  obsahují moduly
Vyhledávání PSČ [14], Informace o poštách [15]  (vč. tf., otevírací doby apod.), Elektronická podatelna [16]  (sloužící k podání různých žádostí).
Modul pro
sledování zásilek [17]  umožňuje získání informací o dodání Vašich zásilek - Obchodního nebo Profi balíku, zásilek EMS, cenných balíků, cenných psaní (ČR,zahraničí) a standardních balíků (zahraničí).
Modul
elektronické služby [18]  zahrnuje blok Centrální adresa, [19]  který umožňuje přístup k informacím o zadávání, průběhu a výsledcích veřejných zakázek, veřejných dražeb a převodech majetku státu. Dále  nabízí on-line služby objednávání známek [20]
a
časopisů [21] . Vydávání kvalifikovaných certifikátů a veškeré informace o provozu služby QCA  jsou dostupné na webových stránkách PostSignum QCA. [22]

Sekce
Ke stažení [23]  umožňuje stažení platných číselníků (např. Seznam obcí a jejich částí s PSČ, počet domácností dle obcí ), některých tiskopisů (podací lístek a další) a aktuální poštovní podmínky.

Sekce
O nás [24]  informuje o vedení podniku, jeho organizační struktuře a najdete zde i výroční zprávy.

Source URL:
http://www.brezen.cz/cs/knihovny/ceska-po-ta