Česká pošta

Vložil bmi, 25 Únor, 2006 - 08:06
Své nové webové stránky spustila Česká pošta začátkem března minulého roku. Web je rozdělen do devíti základních sekcí. První tři jsou věnovány produktům České pošty. 

Sekce Produkty obsahuje rozdělení produktů podle logických celků, např. expresní služby, balíky do zahraničí apod. Dále zde najdete odkaz na Abecední seznam produktů a odkaz na Tisk a kompletace zásilek (tedy Postservisy a Postkomplety).

V sekce Jsem  jsou produkty rozděleny podle potřeb jednotlivých cílových skupin zákazníků na podsekce Občan - odesilatel, Firma, Rozesílatel reklamy, Soud, státní správa a Adresát.

Sekce Potřebuji  slouží zákazníkům, kteří si nejsou jisti, který produkt splňuje jejich požadavky. Pomůže jim tedy lépe se zorientovat v nabídce našich produktů.

V sekci Filatelie  najdete vše, co se týká poštovních známek, razítek  apod. Můžete si prohlédnout vydané známky od roku 1993 a popřípadě si některé  objednat  přímo z Vašeho počítače.

Sekce Poštovní muzeum  představuje Poštovní muzeum v Praze a jeho pobočku ve Vyšším Brodě a  zveřejňuje aktuální výstavní program.

Sekce Ceník   obsahuje ceny všech produktů a služeb. Kalkulátor - zásilky  a kalkulátor - poukázky  Vám vypočítá poštovné za požadovanou službu.

Služby online  obsahují moduly Vyhledávání PSČ, Informace o poštách  (vč. tf., otevírací doby apod.), Elektronická podatelna  (sloužící k podání různých žádostí).
Modul pro sledování zásilek  umožňuje získání informací o dodání Vašich zásilek - Obchodního nebo Profi balíku, zásilek EMS, cenných balíků, cenných psaní (ČR,zahraničí) a standardních balíků (zahraničí).
Modul elektronické služby  zahrnuje blok Centrální adresa,  který umožňuje přístup k informacím o zadávání, průběhu a výsledcích veřejných zakázek, veřejných dražeb a převodech majetku státu. Dále  nabízí on-line služby objednávání známek
a časopisů . Vydávání kvalifikovaných certifikátů a veškeré informace o provozu služby QCA  jsou dostupné na webových stránkách PostSignum QCA.

Sekce Ke stažení  umožňuje stažení platných číselníků (např. Seznam obcí a jejich částí s PSČ, počet domácností dle obcí ), některých tiskopisů (podací lístek a další) a aktuální poštovní podmínky.

Sekce O nás  informuje o vedení podniku, jeho organizační struktuře a najdete zde i výroční zprávy.