Tiskové zprávy

Help icon

Jak dobře radit rodině s postiženým dítětem

Vložil bmi, 23 Listopad, 2006 - 08:16
Odborník, který se dlouhodobě věnuje rodině s postiženým dítětem, se postupně stává jejím partnerem a důvěrníkem při řešení nejrůznějších otázek spojených s péčí o handicapované dítě. Je proto velmi užitečné, aby věděl, kam nasměrovat rodinu, která hledá další informace týkající se jiných oborů, než je ten jeho. V péči o rodinu s postiženým dítětem se totiž stýká řada odborností, přičemž odborník v daném oboru nemá vždy čas a možnosti hledat informace v souvisejících oblastech. Nyní však může získat tyto komplexní informace ve specializovaném kurzu, který připravilo občanské sdružení Alfa Human Service, Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity a sdružení BMI.
Ode dneška se mohou mladí lidé přihlašovat do internetových soutěží projektu Junior Internet se svými webovými stránkami, grafickými pracemi či texty o internetu. Junior Internet proběhne v rámci jubilejního 10. ročníku Března - měsíce internetu již poosmé.

Vyhlášena literární soutěž Internet a můj handicap

Vložil bmi, 28 Říjen, 2006 - 16:05
Co znamená internet pro lidi se zdravotním postižením, jak ovlivňuje či může ovlivnit jejich život? Odpovědi na tyto otázky by měla přinést literární soutěž Internet a můj handicap, kterou již potřetí vyhlásily BMI sdružení, Asociace informačních systémů pro osoby se specifickými potřebami (AISO) a sdružení Křižovatka. Vítězové soutěže budou pozváni na konferenci INSPO 2007 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 17. března 2007 v Kongresovém centru Praha. Zde jim budou předány ceny a nejlepší autoři budou moci prezentovat svoji tvorbu.
Portál pro osoby se specifickými potřebami Helpnet.cz sponzorsky podpořila společnost HARTMANN - RICO. Příspěvek umožní BMI sdružení, které Helpnet.cz provozuje, výrazněji aktualizovat a rozšířit obsah portálu. Již nyní přibyla sekce věnovaná sociálním službám. Kromě nové legislativy obsahuje například odkazy na webové stránky sociálních odborů všech krajských úřadů, na krajské databáze poskytovatelů sociálních služeb či na organizace zabývající se komunitním plánováním.
Rekordních zhruba 130 000 účastníků z celé České republiky navštívilo některou z akcí 9. ročníku Března – měsíce internetu. O více než dvojnásobné zvýšení návštěvnosti oproti loňskému ročníku se zasloužilo zejména 370 knihoven, které připravily 2960 akcí, na něž přišlo kolem 110 000 zájemců – děti i senioři, ženy i muži, zdraví i handicapovaní, představitelé nejrůznějších profesí i nezaměstnaní.

Mladý lidem nabízí internet uplatnění i výdělek

Vložil bmi, 2 Duben, 2006 - 10:49
Více než 220 účastníků se sešlo v sobotu 1. dubna 2006 v Praze na mezinárodní konferenci Junior Internet, která se již posedmé uskutečnila jako jedna z hlavních akcí projektu Březen – měsíc internetu. Předcházely jí nominační soutěže, do kterých mladí lidé z ČR do 18 let přihlásili 257 webových stránek a internetových projektů a 75 slohových prací na téma spojené s internetem. Vítězným autorům předala hodnotné ceny ministryně informatiky Dana Bérová, která zároveň ocenila zvláštní cenou ministryně Jakuba Trčku za stránku PC viry. Na konferenci se představili také vítězové internetových soutěží z Polska a Slovenska a organizátoři konference Junior Internet z Maďarska, která teprve proběhne v sobotu 8. dubna. Skoro polovině tuzemských soutěžících (47 %) internet umožňuje nejen uplatnit jejich schopnosti, ale i vydělat si peníze.
Ve více než 470 knihovnách, školách, družinách, ústavech i nemocnicích proběhne v pátek 31. března 2006 Noc s Andersenem, na kterou se těší víc než 17 tisíc malých i velkých čtenářů z Česka, Slovenska, Polska, Německa i Slovinska. Tradiční akci k podpoře dětského čtenářství pořádá s využitím internetu Klub dětských knihoven a SKIP ČR na závěr kampaně Březen - měsíc internetu a k oslavě Mezinárodního dne dětské knihy.

Junior Internet s rekordní účastí a mezinárodní

Vložil bmi, 27 Březen, 2006 - 13:05
Již sedmý ročník konference Junior Internet se uskuteční v sobotu 1. dubna v Praze jako jedna z hlavních akcí projektu Březen – měsíc internetu. Konference je určena mladým lidem do 18 let, kteří se zajímají o internet a vytvářejí na něm vlastní projekty. Předcházely jí internetové soutěže, do nichž se přihlásilo rekordních 332 dětí a mladých lidí se svými webovými stránkami, internetovými projekty či texty o internetu. Letos poprvé se Junior Internet pořádá také v Maďarsku, Polsku a na Slovensku.
Oficiální portál pro podnikatele  BusinessInfo.cz  se může pochlubit další rekordní návštěvností. V únoru zaznamenal téměř 170 tisíc návštěv, což je zhruba pětkrát více, než ve stejném období roku 2005. Podnikatele v únoru a březnu lákají zejména informace o daních z příjmů.
Do pátku 24. března 17 hodin mohou ještě uživatelé internetu dát svůj hlas v soutěži Zlatý erb oblíbeným webovým stránkám města či obce. Cena veřejnosti, kterou předá vítězi představitel BMI sdružení na konferenci ISSS 3. dubna v Hradci Králové, se uděluje na základě počtu zaslaných hlasů uživatelů webových stránek vztažených na jednoho obyvatele obce (podle údajů uvedených na Portálu veřejné správy). Pořadatelé letos registrují výrazné zvýšení počtu hlasů veřejnosti z loňských závěrečných zhruba 4 200 na letošních prozatímních 5 300.
Showing 1 - 10 of 20.
Next › Last »
RSS feed