Tiskové zprávy

Help icon

Knihovny umožní zdarma přístup on-line ke 280 deníkům

Vložil bmi, 16 Březen, 2006 - 11:59
Bezplatný přístup on-line k více než 280 deníkům v 50 jazycích z 35 zemí nabídne na týden od pondělí 20. března prostřednictvím knihoven v rámci probíhajících aktivit Března – měsíce internetu společnost NewspaperDirect. Kromě toho mají knihovny po celý březen volný přístup do českých informačních zdrojů - databáze TAMTAM společnosti Anopress IT, databází České tiskové kanceláře a encyklopedického portálu COTO.JE.
Tři programy či zařízení umožňující komunikaci i lidem s nejtěžším zdravotním postižením patřily k nejzajímavějším novinkám předvedeným na konferenci INSPO 2006 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskutečnila 11. března v Kongresovém centru Praha jako jedna z hlavních akcí Března – měsíce internetu.

Ptejte se knihovny

Vložil bmi, 10 Březen, 2006 - 07:04
"Ptejte se knihovny" je specifická služba českých knihoven široké veřejnosti. Informační specialisté z řady knihoven České republiky jsou propojeni elektronickou konferencí a spojují svoje síly k odpovídání na dotazy z různých oblastí. Při hledání odpovědí využívají klasické i elektronické informační zdroje. Knihovníci odpovídají na dotazy zaslané na adresu ptejteseknihovny@nkp.cz. Formulář k zaslání dotazu a informace lze nalézt na domovské stránce služby www.ptejteseknihovny.cz .

Nabídka zaměstnání láká návštěvníky

Vložil bmi, 8 Březen, 2006 - 06:46
Na více než pětinásobek vzrostl za uplynulý rok zájem o integrovaný informační portál Ministerstva práce a sociálních věcí (portal.mpsv.cz). Zatímco v lednu 2005 na něm shlédli zájemci 1 milion stránek, v lednu letošního roku již téměř 5,5 milionu stránek.

Na úřad přes internet - a nejen v březnu

Vložil bmi, 28 Únor, 2006 - 15:11
Pouze 38 procent tuzemských uživatelů internetu starších 15 let již využilo alespoň jednou internet pro hledání informací týkajících se státní správy nebo pro komunikaci s úřady a jen 8 procent jej používá k tomuto účelu pravidelně. Ukázal to lednový průzkum společnosti Factum Invenio pro BMI sdružení, které je organizátorem projektu Březen – měsíc internetu. Proto se 9. ročník BMI, jehož hlavními partnery jsou Česká pošta a společnost GRISOFT,  zaměří na e-government a zejména právě na komunikaci úřadů s občany pomocí internetu. Jeho cílem je ukázat, že již existuje řada webů a aplikací, které mohou občanům ušetřit čas a poskytnout množství užitečných informací, jenom se o nich ne vždy dostatečně ví.
Vzájemná komunikace a výměna názorů těch, do jejichž pracovní náplně patří implementace, tvorba či řízení e-learningových programů, je hlavním cílem konference E-learning fórum 2006. Pořádají ji 2. března ve Studijně informačním centru České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole jako jednu z hlavních akcí letošního Března – měsíce internetu společnosti SEMIS a 1.VOX.
Až do konce února 2006 prodloužili organizátoři uzávěrku internetových soutěží Junior Web a Junior Text. Jejich účastníci budou pozváni na dětskou konferenci Junior Internet, která se uskuteční 1. dubna v Praze za účasti ministryně informatiky Dany Bérové. Tato již tradiční součást projektu Březen – měsíc internetu se letos poprvé odehraje také v Maďarsku, Polsku a na Slovensku.
První příspěvky, které již přicházejí organizátorům druhého ročníku literární soutěže Internet a můj handicap, popisují rozmanité životní osudy lidí se zdravotním postižením, pro něž se stal internet nenahraditelným prostředníkem kontaktu se světem. Soutěž vyhlášená sdruženími BMI, AISO a Křižovatka má uzávěrku 12. února a její výsledky budou slavnostně vyhlášeny na konferenci INSPO – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 11. března v Kongresovém centru Praha.

Vyhlášena poosmé soutěž Zlatý erb

Vložil bmi, 7 Leden, 2006 - 06:30
Do 27. ledna mohou přihlašovat zástupci obcí své webové stránky do soutěže Zlatý erb. Osmý ročník soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí, která je tradiční součástí aktivit Března – měsíce internetu, zahájilo počátkem ledna 2006 Sdružení Zlatý erb.

Na internetové adrese www.verejnyinternet.cz vzniká databáze míst veřejného přístupu k internetu. Informovali o tom na dnešní tiskové konferenci k zakončení Března – měsíce internetu představitelé Ministerstva informatiky ČR, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR a BMI sdružení. Cílem jejich společného projektu Veřejný internet je soustřeďovat informace o zařízeních nabízejících veřejný přístup k internetu a zpřístupňovat je tak, aby se dalo snadno zjistit, kde se tato místa nacházejí a jaké služby nabízejí. Údaje z této databáze bude přebírat Adresář Portálu veřejné správy a doplní o ně informace o obcích v ČR.

« First‹ Previous
Showing 11 - 20 of 20.
RSS feed