Uzávěrka internetových soutěží Junior Internet posunuta do konce února

Vložil bmi, 19 Leden, 2006 - 04:16

Až do konce února 2006 prodloužili organizátoři uzávěrku internetových soutěží Junior Web a Junior Text. Jejich účastníci budou pozváni na dětskou konferenci Junior Internet, která se uskuteční 1. dubna v Praze za účasti ministryně informatiky Dany Bérové. Tato již tradiční součást projektu Březen – měsíc internetu se letos poprvé odehraje také v Maďarsku, Polsku a na Slovensku.

Do soutěže Junior Web lze přihlásit webové stránky, internetové služby a projekty umístěné na internetu, téma je libovolné. V soutěži Junior Text se budou hodnotit texty, které budou odpovídat některému ze zadaných témat – internet budoucnosti, podnikání na internetu a bezpečnost na internetu, slohový útvar je libovolný. Podrobné propozice obou soutěží jsou uvedeny na www.juniorinternet.cz, soutěžit se bude v kategoriích do 15 a do 18 let.

Vítězové soutěží budou moci předvést na mezinárodní konferenci 1. dubna v prostorách Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze – Jinonicích své práce před domácími a zahraničními vrstevníky, ale i před novináři a odborníky z oblasti IT. Kromě toho bude připraven bohatý program plný přednášek, diskusí a prezentací, konference se zúčastní i různí hosté a známé internetové osobnosti. Pro neslyšící bude zajištěno tlumočení do znakového jazyka. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a děkan FHS UK Jan Sokol.

Na vítěze soutěží, ale v tombole i na ostatní účastníky konference čeká spousta hodnotných cen, jako jsou softwarové produkty společností Microsoft, Symantec, Software602, Grisoft, Zoner Software, USB flash paměti, knihy z vydavatelství Computer Press a další.

Projekt Junior Internet se pořádá  jako jedna z hlavních akcí projektu Březen – měsíc Internetu již od roku 2000. Vymyslely si jej děti ve spolupráci s BMI sdružením, od kterého postupně přebíraly každý rok větší díl organizační práce. V 7. ročníku jsou již hlavním organizátorem, a to prostřednictvím občanského sdružení Together Czech Republic, které po dosažení dospělosti založily. Všech šest úspěšných ročníků ukázalo, že děti a mladí lidé na Internetu vytvářejí často rozsáhlé projekty a weby, které jsou schopny konkurovat i dílům dospělých, profesionálních tvůrců.

Díky podpoře Višegrádského fondu a programu Mládež Evropské komise se Junior Internet rozšíří letos i do Maďarska, Polska a na Slovensko, proto vzniká pětijazyčný (angličtina, čeština, maďarština, polština, slovenština) web projektu (www.juniorinternet.cz). Mediálními partnery jsou Moje 1. noviny a Dětská tisková agentura.

Hlavními partnery Března – měsíce Internetu jsou letos Česká pošta a Grisoft, vzhledem k tematickému zaměření 9. ročníku BMI na e-government poskytují záštitu a podporu předseda vlády a Úřad vlády České republiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo informatiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra a portál BusinessInfo.cz. Mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a časopis E-government, odborným partnerem FORInternet.

Projekt Junior Internet  byl finančně podpořen Evropskou komisí. Toto oznámení odráží pouze postoje autora a Evropská komise ani Národní agentura nenese zodpovědnost za jeho obsah ani za jakýkoliv způsob užití informací v něm obsažených.