Knihovny

Help icon

Portál MPO

Vložil bmi, 1 Březen, 2006 - 20:28

Portál  Ministerstva průmyslu a obchodu

Internetové stránky Ministerstva průmyslu a obchodu poskytují svým návštěvníkům ucelenou informaci o práci úřadu, jehož resort obsahuje značnou šířku problematiky hospodářství České republiky.

Česká pošta

Vložil bmi, 25 Únor, 2006 - 08:06
Své nové webové stránky spustila Česká pošta začátkem března minulého roku. Web je rozdělen do devíti základních sekcí. První tři jsou věnovány produktům České pošty. 
Sekce Produkty obsahuje rozdělení produktů podle logických celků, např. expresní služby, balíky do zahraničí apod. Dále zde najdete odkaz na Abecední seznam produktů a odkaz na Tisk a kompletace zásilek (tedy Postservisy a Postkomplety).

Portál MVČR

Vložil bmi, 25 Únor, 2006 - 07:31

Hlavní menu na home page od 15. září 2005

Anonce - veřejná oznámení nabídek a služeb ministerských, policejních a hasičských útvarů
Archivnictví - informace Ministerstva vnitra týkající se veřejných archivů
Azyl a migrace - rubrika o migraci, hledání útočiště a začleňování cizinců v naší zemi

Portál MPSV

Vložil bmi, 21 Únor, 2006 - 20:04
V současné době se integrovaný portál Ministerstva práce a sociálních věcí člení do sedmi sekcí.

MPSV

Stránky samotného Ministerstva práce a sociálních věcí informují o činnosti ministerstva, obsah dalších sekcí přibližují jejich názvy: státní sociální podpora, důchodové pojištění, rodina, dávky sociální péče, práce a právo, nemocenské pojištění, zdravotní postižení, sociální služby a zaměstnanost.

Vláda

Vložil bmi, 20 Únor, 2006 - 20:00
Úvodní stránka Úřadu vlády České republiky představuje členy vlády, jejichž činnost zajišťuje Úřad vlády ČR. U všech jsou uvedeny projevy, články a rozhovory a výběr z programu, zpravidla na nejbližší týden.

Ministerstva - ze seznamu členů vlády se snadno dostanete na webové stránky jednotlivých ministerstev

Portál veřejné správy

Vložil bmi, 18 Únor, 2006 - 15:32

Portál veřejné správy, jehož správcem je Ministerstvo informatiky ČR, je zákonem č. 365/2000 Sb. o informačních systémech veřejné správy, legislativně ukotven jako elektronická brána do úředního světa. Hlavním smyslem Portálu je pomoci občanům a firmám v orientaci a komunikaci s úřady veřejné správy.

Portál veřejné správy má dvě základní části

    1. informační
    2. transakční (neboli elektronická podání).

Justice.cz

Vložil bmi, 18 Únor, 2006 - 13:21
Na hlavní stránce oficiálního portálu resortu justice  (www.justice.cz) jsou umístěny odkazy na informace o daném serveru, odkazy na ministerstva spravedlnosti významných států (zejména členů EU), odkazy na servery státní správy a servery České republice, které se zabývají problematikou práva.

 Server umožňuje každému zájemci, aby se seznámil jednotným způsobem s informacemi, které poskytují všechny složky resortu Ministerstva spravedlnosti.

BusinessInfo.cz

Vložil bmi, 18 Únor, 2006 - 12:03

Oficiální portál pro podnikání a export BusinessInfo.cz je pro podnikatele k dispozici od roku 2002. Prvotním impulsem pro vznik portálu BusinessInfo.cz byla roztříštěnost informací pro podnikatele poskytovaných státní správou.

Portál BusinessInfo.cz tedy představuje ucelený systém a propracovaný způsob prezentace informací a služeb, který je pro podnikatele a exportéry snadno dosažitelný na internetu. Provozovatelem portálu je vládní agentura CzechTrade.

Na úřad přes internet

Vložil bmi, 18 Únor, 2006 - 11:57

Tyto stránky přibližují obsahu portálů a webů uvedených na letáku, který dostanou účastníci akcí knihoven v rámci 9. ročníku Března - měsíce internetu. Měly by usnadnit orientaci v množství informací, které se na vybraných webech nacházejí, a upozornit na nejzajímavější z nich.

Úřad vlády České republiky (www.vlada.cz)

Stránky informují o činnosti vlády České republiky, jejích členech, poradních a pracovních orgánech vlády. Zveřejňují týden předem program jednání vlády, obsahují archiv programů a zápisů ze zasedání vlády, usnesení vlády od roku 1991, projevy, články a rozhovory členů vlády, jejichž činnost zajišťuje Úřad vlády ČR.

Portál veřejné správy (portal.gov.cz)

Poskytuje státem garantované informace – úplný seznam obcí a úřadů, podrobné návody k řešení množství životních situací, úplné, platné a aktuální znění zákonů České republiky a
RSS feed