Published on www.brezen.cz (http://www.brezen.cz)

Konference Junior Internet se zúčastní viceprezident Microsoftu, uzávěrka soutěží prodloužena o týden

By bmi
Vytvořeno 2007-01-31 07:31

Až do 8. února byla prodloužena uzávěrka pro přihlášení prací do internetových soutěží  projektu Junior Internet. Z více než 200 dosud došlých přihlášek je většina  do kategorie Junior Web, zatím méně mladých tvůrců do 18 let mělo zájem o kategorie Junior Design a Junior Text. Všichni autoři budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční 3. března v Praze. Účast na ní potvrdil i Jan Mühlfeit, viceprezident společnosti Microsoft pro strategii v regionu Evropa, Střední Východ a Afrika.   Projekt je otevřen i mladým lidem se zdravotním postižením, jejichž potřebám bude konference přizpůsobena.

Vítězové dostanou kromě hodnotných cen možnost prezentovat své projekty na konferenci a také zúčastnit se od 30.3. do 1.4.2007  mezinárodního sympozia v Bratislavě, kde budou mít příležitost diskutovat   o svých projektech a zkušenostech a navázat mezinárodní kontakty a spolupráci s vrstevníky ze Slovenska a Polska.
 
Cílem projektu Junior Internet, který probíhá již poosmé v rámci kampaně Březen – měsíc Internetu, je být odrazovým můstkem pro podnikavé mladé lidi.

Internetové soutěže jsou určeny mladým lidem do 18 let. Přihlašovat se mohou na adrese www.juniorinternet.cz [1] do 8. února 2007. „Letos poprvé vyhlašujeme rovněž soutěž grafických prací JuniorDesign. Ta by měla podpořit mladé webdesignery a grafiky, kterých na českém Internetu přibývá,“ upozorňuje na novinku osmého ročníku Junior Internetu Jiří Peterka (19),  který projekt ve 12 letech s pomocí BMI sdružení založil.

Junior Internet byl v roce 2006 oceněn za největší přínos k rozvoji informační společnosti Cenou ministryně informatiky. Celý projekt organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Vodafone, Mezinárodní višegrádský fond, PVT a Kofola. Mediálními partnery se staly Moje 1. noviny, Dětská tisková agentura, Alík, Lišta.cz, FlareWare a Česká škola. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnují Microton, Software602, Zoner Software, Symantec, Computer Press a další.
Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinternet.cz [2].


Source URL:
http://www.brezen.cz/cs/uzaverka_junior_internetu_prodlouzena_o_tyden