Domů

Konference Junior Internet se zúčastní viceprezident Microsoftu, uzávěrka soutěží prodloužena o týden

Až do 8. února byla prodloužena uzávěrka pro přihlášení prací do internetových soutěží  projektu Junior Internet. Z více než 200 dosud došlých přihlášek je většina  do kategorie Junior Web, zatím méně mladých tvůrců do 18 let mělo zájem o kategorie Junior Design a Junior Text. Všichni autoři budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční 3. března v Praze. Účast na ní potvrdil i Jan Mühlfeit, viceprezident společnosti Microsoft pro strategii v regionu Evropa, Střední Východ a Afrika.   Projekt je otevřen i mladým lidem se zdravotním postižením, jejichž potřebám bude konference přizpůsobena.

Vítězové dostanou kromě hodnotných cen možnost prezentovat své projekty na konferenci a také zúčastnit se od 30.3. do 1.4.2007  mezinárodního sympozia v Bratislavě, kde budou mít příležitost diskutovat   o svých projektech a zkušenostech a navázat mezinárodní kontakty a spolupráci s vrstevníky ze Slovenska a Polska.
 
Cílem projektu Junior Internet, který probíhá již poosmé v rámci kampaně Březen – měsíc Internetu, je být odrazovým můstkem pro podnikavé mladé lidi.

Internetové soutěže jsou určeny mladým lidem do 18 let. Přihlašovat se mohou na adrese www.juniorinternet.cz do 8. února 2007. „Letos poprvé vyhlašujeme rovněž soutěž grafických prací JuniorDesign. Ta by měla podpořit mladé webdesignery a grafiky, kterých na českém Internetu přibývá,“ upozorňuje na novinku osmého ročníku Junior Internetu Jiří Peterka (19),  který projekt ve 12 letech s pomocí BMI sdružení založil.

Junior Internet byl v roce 2006 oceněn za největší přínos k rozvoji informační společnosti Cenou ministryně informatiky. Celý projekt organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Vodafone, Mezinárodní višegrádský fond, PVT a Kofola. Mediálními partnery se staly Moje 1. noviny, Dětská tisková agentura, Alík, Lišta.cz, FlareWare a Česká škola. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnují Microton, Software602, Zoner Software, Symantec, Computer Press a další.
Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinternet.cz.