Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
PRELUDE
MS-NET
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 
  Aktuální články BMI98 BMI99 BMI2000 BMI2001 BMI2002 BMI2003 BMI sdružení

Přehled hlavních akcí Měsíce Internetu v roce 2004
1.1.2004

1.3.  Tisková konference k zahájení BMI 2004, Grégrův sál Obecního domu, Praha

1. - 31. 3. Do knihovny na Internet, po Internetu do knihovny
Bohatý program knihoven z celé republiky,  kompletní  přehled aktivit s vyhledáváním podle měst se nachází zde. 

13.3.  INSPO 2004, Kongresové centrum Praha
Konference INSPO - Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami se soustředí na možnosti, jak využít Internetu k lepšímu uplatnění zdravotně postižených na trhu práce a ke kvalitnějšímu zapojení do společenského života. Program a registrace.   

16.3. E-learning 2004, Kongresové centrum Praha
4. ročník odborné konference o rozvoji e-learningu v ČR, kterou pořádají VOX, ATKM a SEMIS, je určena personalistům, manažerům vzdělávání firem a dalším zájemcům. Podrobnosti o programu jsou na www.e-univerzita.cz.

17.3. Internet o konkurenceschopnost podniku, Univerzita Tomáše Bati, Zlín
Šestý ročník konference se zaměří na uplatnění Internetu v podnikatelské strategii firem. Program a registrace je na na http://e-konference.utb.cz/

20.3. Junior Internet, Klub Lávka, Praha
Pátý ročník dětské konference, kterou si vymyslely a s podporou BMI sdružení samy organizují děti (redakce dětského internetového časopisu www.ezavinac.cz).  Konference je určena pro děti do 14 let (tři kategorie), resp. mladé tvůrce do 18 let (jedna kategorie), pozvání si však musí všichni zajistit účastí v některé z nominačních  soutěží, jejichž popis  je na www.juniorinternet.cz. Uzávěrka soutěží je 29. února. Konference se koná pod záštitou ministra informatiky ČR Vladimíra Mlynáře a letos poprvé je určena  i pro účastníky ze Slovenska, kde je partnerem organizátorů časopis Fifík. Projekt se realizuje s podporou Evropské unie. Obsah tohoto projektu nemusí vyjadřovat stanovisko Evropské unie či Národní agentury ani nezakládá odpovědnost z její strany.

25.3. Elektronické vzdělávání - od budoucnosti k školní současnosti 
Čtvrtý ročník konference (dříve s názvem Internet do škol - a co s ním?), kterou pořádá BMI sdružení jako součást doprovodného programu konference Schola Nova. Zaměří  se na výměnu zkušeností z uplatnění Internetu ve výuce, součástí bude i panelová diskuse věnovaná aktuálním otázkám Státní informační politiky ve vzdělávání, kterou bude moderovat Jiří Peterka. Program.
 
29. – 30.3. ISSS, Hradec Králové
Sedmý ročník konference ISSS - Internet ve státní správě a samosprávě, která se stala místem každoročního hodnocení pokroku v oblasti využití nejmodernějších informačních a komunikačních technologií na místní, regionální a celostátní úrovni. Předběžný program a další informace o konferenci jsou na www.isss.cz.

2.4. Noc s Andersenem
Cílem 5. ročníku, který pořádá Klub dětských knihoven SKIP spolu s BMI sdružením, je podpořit s využitím Internetu zábavnou a dobrodružnou formou dětské čtenářství. Děti stráví v mnoha knihovnách po celé republice i v zahraničí noc z pátku 2.4. na sobotu 3.4.. Čeká je bohatý program, během kterého si budou číst pohádky, uvítají různé návštěvníky včetně pohádkových postav i živých spisovatelů, zapojí se do soutěží jak vlastních na místě, tak společných na Internetu, o své zážitky se navzájem podělí ve speciálním internetovém chatu, prostřednictvím Internetu složí Báseň oslavnou o Noci s Andersenem... 

1.3. - 31.3. Moje kniha
První etapa ankety o nejoblíbenější knihu v ČR probíhá na www.mojekniha.cz. Na tiskové konferenci k zakončení BMI 2004 bude zveřejněno 200 nejoblíbenějších knih bez určení pořadí a pak bude anketa pokračovat až do říjnového Týdne knihoven, kdy bude vyhlášena vítězná knížka ankety.

8.3. - 21.3. Zlatý erb
Tradiční soutěž o nejlepší webové stránky měst a obcí se letos koná dvoukolově - nejprve v krajích a poté celostátní kolo. Výsledky budou vyhlášeny na konferenci ISSS. Cenu veřejnosti předá BMI sdružení, ale rozhodnout o ní může svým dílem každý, kdo v období od 8.3. do 21.3. na http://zlatyerb.obce.cz dá hlas svým nejoblíbenějším stránkám.

7.4. – Tisková konference k zakončení BMI 2004, Praha

7.4. – představení Divadla Járy Cimrmana Afrika 
Slavnostní zakončení BMI 2004 (pro zvané).


MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

 
Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři



Odborný partner

 
Konference INSPO 2004

 
Konference Junior Internet


Mediální partneři

 
Konference Elektronické vzdělávání
od budoucnosti ke školní současnosti