Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Akce v knihovnách
Ostatní akce

Sdružení BMI
Internet a zdravotně postižení
Výzkumy o Internetu
Mezinárodní projekty
PRELUDE
MS-NET
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 
  Aktuální články BMI98 BMI99 BMI2000 BMI2001 BMI2002 BMI2003 BMI sdružení

Junior Internet popáté – a opět potvrdil, že na webu dětské tvůrce nepoznáte
21.3.2004

Více než 150 účastníků konference Junior Internet, která se uskutečnila v sobotu 20. března 2004 v pražském Klubu Lávka, odměnilo obdivným potleskem vítěze nominačních soutěží, do kterých letos došlo 211 přihlášek. Mladí tvůrci  webových stránek v kategorii Junior Web (do 14 let) a rozsáhlejších internetových aplikací v kategorii Junior Project (do 18 let) představili weby, jejichž návštěvníci stěží poznají, že je nevytvořili dospělí profesionální tvůrci.

Cenu ministra informatiky Vladimíra Mlynáře, který nad konferencí převzal již druhým rokem záštitu, obdržel Hynek Žalčík za projekt www.freegame.cz. Cenu publika, které rozhodovalo mezi pěti nejlepšími projekty,  získal Tomáš Krcha především za www.bonsaimuseum.cz.

Konference, kterou si vymyslely děti a kterou tradičně organizuje dětský internetový časopis eZavináč s pomocí BMI sdružení, v letošním roce obsahovala tři  novinky. Díky podpoře programu Mládež Evropské komise byla rozšířena o účastníky ze Slovenska, druhou premiérou byla snaha o zapojení dětí se zdravotním postižením do nominačních soutěží (v kategorii Junior Text byla jednou z vítězek neslyšící Kristýna Mariáková) a třetí novinkou bylo představení úspěšných soutěžících z minulých ročníků. Při něm se ukázalo, že řadě z nich pomohla účast v Junior Internetu v dalším rozvoji, někteří z nich již úspěšně podnikají s internetovými projekty.

Podrobnosti o průběhu konference a představení vítězných prací přinese www.juniorinternet.cz. Internetový přenos z konference zajišťovala společnost Pozitiv, která záznam přenosu umístí na http://live.atlas.cz.


 


MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

 
Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři



Odborný partner

 
Konference INSPO 2004

 
Konference Junior Internet


Mediální partneři

 
Konference Elektronické vzdělávání
od budoucnosti ke školní současnosti