Domů
BMI98 | BMI99 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 Česká verze English version

Talentovaní mladí lidé se sejdou na konferenci Junior Internet

Již 9. ročník konference Junior Internet se uskuteční v sobotu  29. března na pražské Fakultě humanitních studií UK. Pozváno na ni bylo 310 talentovaných mladých lidí do 18 let, kteří se přihlásili do některé z nominačních internetových soutěží. Jejich vítězové zde představí svoje internetové projekty, webové stránky, grafické práce, mobilní aplikace či eseje o internetu, dále je připraven bohatý program přednášek, prezentací, diskusí a soutěží.

 
Po dopoledním vyhlášení výsledků soutěží spojeném s předáním hodnotných cen zazní v odpolední části přednášky na témata jako komunitní projekty na internetu, blogy, provoz elektronického obchodu, reklamní systémy na internetu či jak vytvářet web přístupný i nevidomým. Pro mladší účastníky pak bude připravena interaktivní vědomostní soutěž a zábavné přednášky.
 
V rámci konference, která proběhne 29. března 2008 od 10 do 16.30 hod. na Fakultě humanitních studií UK, U Kříže 8, Praha 5 – Jinonice, se nově uskuteční také veletrh internetových projektů. Mladí lidé na nich představí svoje záměry a budou mít příležitost navázat kontakty a třeba i spolupráci do budoucna. Konference bude simultánně tlumočena do znakového jazyka pro sluchově postižené účastníky a bude bezbariérově přístupná.
 
Vítězové internetových soutěží budou Českou republiku rovněž reprezentovat na mezinárodním sympoziu Junior Internet v polské Wroclawi ve dnech 18. – 20. dubna 2008. Zde budou moci poměřit své dovednosti a znalosti společně s vítězi ze Slovenska a Polska, kde projekt Junior Internet rovněž probíhá.
 
Záštitu nad projektem Junior Internet převzal předseda vlády ČR Mirek Topolánek. Soutěž webových stránek měst, obcí a veřejné správy JuniorErb  pak probíhá pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky.
 
Projekt Junior Internet, který je určen pro mladé tvůrce do 18 let, organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Penta, Nadace Vodafone, Axima, Mezinárodní višegrádský fond, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Kofola a SaferInternet.cz. Dopravcem projektu je společnost Eurolines. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnovaly společnosti ESET, Burda Communications, Computer Press, časopis Mobility, Microsoft,  Zoner Software  a další. Mediálními partnery jsou Alík, Dětská tisková agentura, Newton Media a časopis Mobility. Záštitu nad projektem Junior Internet převzal děkan Fakulty humanitních studií UK  Ladislav Benyovszky. Více informací o projektu Junior Internet najdete na www.juniorinternet.cz.