Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Sdružení BMI
Výzkumy o Internetu
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
Demokracie on-line
Tiskové zprávy
Kontakty
ENGLISH SUMMARY
Archiv

od: 
do: 


Ochrana osobních údajů v praxi
(BMI)
Diskuse k otevřeným otázkám týkajícím se zákona o ochraně osobních údajů se uskuteční 27. března od 16,00 v konferenčním sále společnosti PricewaterhouseCoopers v Kateřinské 40 v Praze. Pořádá ji za účasti předních odborníků v rámci Měsíce Internetu asociace ISACA CRC. Registrace je možná zde.

Internet na zámku Jemniště

Informační a koordinační centrum mikroregionu CHOPOS ve spolupráci s majitelem zámku Jemniště panem Jiřím Sternbergem a firmami 6Plus z Benešova a Seal z Prahy pořádají ve dnech 23. a 24. března na zámku Jemniště společnou akci, jejíž cílem je propagace Internetu jako média budoucnosti. Akce je letos zaměřena především na děti ze základních škol, jejich rodiče a učitele, ale na své si přijdou všichni, kteří se přijdou podívat.

Dny plné Internetu

Od pondělí 19. 3. až do pátku 30.3. plánuje 3. základní škola v Chomutově dny plné Internetu. Odstartuje je šachová partie po Internetu a každý den přinese jiný program. Například v sobotu 24.3. se uskuteční od 18,00 do 2,00 noční internetová pařba, den nato od 15 hodin velký chomutovský chat.

Současnost a budoucnost podnikání na Internetu

Seminář o podnikání na Internetu pořádá za podpory společnosti Contactel v rámci BMI společnost Fincentrum. Vystoupí na něm známé osobnosti českého Internetu, které se s účastníky podělí o svůj názor na možnosti podnikání v rámci celosvětové počítačové sítě. Podrobný program je zde.Seminář se uskuteční 26. března v 18,00 na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Dny Internetu v Moravské Třebové

Přístup na Internet zdarma na několika místech ve městě, internetová škola pro dospělé, výstava knih a časopisů s tématem Svět Internetu, soutěž Labyrint Site a prezentace otevřeného informačního systému pro zastupitelstvo města, to jsou hlavní akce, které probíhají během letošního března v Moravské Třebové. Podílejí se na nich město Moravská Třebová, Městská knihovna Ladislava z Boskovic, Městské informační centrum, gymnázium, Dům dětí a mládeže a místní firmy. Podrobný program všech akcí je uveden na www.mtrebova.cz.


V březnu surfujte zdarma!
Po celý březen budou mít u firmy TH soft ze Žamberka uživatelé bezdrátového připojení s tarifem NOCTTnet noční provoz zdarma, a to bez ohledu na objem stažených dat. Nabídka firmy TH soft „V březnu surfujte zdarma!“ platí i pro zákazníky se smlouvou o připojení u firem TYHAN Žamberk, HJ SOFT Lanškroun, PeCOMP Ústí nad Orlicí, K+K ELTEC Kostelec nad Orlicí.

Doména 3. úrovně za polovinu

Provoz všech domén 3. úrovně (firma.ustinl.cz), které si firmy zřídí na serveru www.ustinl.cz v březnu, je přijde na rok 2001 polovinu, tedy jen 200 korun.

Zdravé spaní se slevou

Pro všechny návštěvníky stránek www.jmp.cz připravilo Studio zdravého spaní JMP zvýhodněnou akci. Pokud si v březnu objednají nebo zakoupí jakékoli zboží, mohou získat slevu ve výši 3 procent. Stačí, aby k objednávce nebo při nákupu přiložili kupón na slevu, který si mohou na stránkách vytisknout nebo jej poslat jako přílohu při objednávce e-mailem.


Komunikace a obchodování na Internetu
(BMI)
Seminář pořádaný společností Logos 29.3. v Praze se bude zabývat typickými problémy českých firem, které chtějí využít internetové technologie ve svém byznysu.

Brainstorming nad digitálními příležitostmi
Na adrese www.hottop.cz/3brain bude po celý březen probíhat internetový brainstorming formou dialogu nad příležitostmi éry digitálních technologií. Volně navazuje na kamenný brainstorming konaný v rámci Hot Dialogue na brněnské radnici (www.hottop.cz), na který byli pozváni přední odborníci, mající dobrou orientaci a intuici v oblasti vývoje digitálního světa. Internetový brainstorming je primárně určen pro účastníky předchozího brainstormingu, bude však otevřen ke sledování i široké veřejnosti.

Autorský zákon a Internet
Na programu semináře, který pořádá 20. března v pražském ČVUT Mironet Group, budou témata Autorský zákon a jeho dopad na tvůrce softwaru a jeho šíření po Internetu (Mironet), Nové možnosti open source software (Mironet) a Nové trendy v PC budoucnosti (Intel, Linux, HP).

Stránky pro tento den
Na každý březnový den připravila Economia Online přiblížení jednoho serveru či zajímavé služby z českého Internetu. Na www.ihned.cz představí jak méně známé stránky, tak o známých prozradí neznámé informace. Ve svém souhrnu tento výběr dokumentuje motto letošního ročníku BMI – Internet je pro každého.

Hledání ztraceného pramene
Multimediální internetová hra pro děti ve věku 10 - 15 let, která je má informovat zábavnou formou o problematice zdravé výživy a správného pitného režimu s důrazem na jód. Děti se současně naučí lépe pracovat s Internetem, kde budou v průběhu hry zveřejňovány tzv. bonusové otázky, jejichž správné zodpovězení umožní hráči postup do další části hry. Hra začíná 6. března, podrobnější informace jsou na www.hanacka-kyselka.cz.


Fotografie se slevou
PRESS Photobank (http://bradna.hypermart.net) poskytuje během celého března 2001 slevu 10 procent na nákup fotografií z této české fotobanky, která má v archivu přes 2000 českých osobností za posledních 10 let.

Senožaty se počtem připojených domácností vymykají průměru
Každou březnovou sobotu odpoledne bude v sídle společnosti Lesnictví.cz v Senožatech připraven počítač připojený k Internetu. Kdokoliv si může přijít zasurfovat a vyzkoušet si, co Internet umožňuje. K dispozici bude i odborná obsluha. Vše zcela zdarma – stejně jako v průběhu loňského Března –měsíce Internetu, po kterém se malá obec nedaleko Humpolce co do počtu připojených domácností k Internetu vzdálila celorepublikovému průměru.

Na Internet do kavárny za pakatel
Na celý březen připravila internetová kavárna v ulici Za papírnou 5 v Praze výraznou slevu. Za minutu připojení zaplatí návštěvník pouze 50 haléřů. Vedle toho, že je na dobře dostupném místě kousek od stanice metra Nádraží Holešovice, může se pochlubit neobvyklou rychlostí připojení. Díky tomu, že sídlí ve stejné budově jako její provider, firma Datac, zasurfují si návštěvníci rychlostí 2 Mb/s.

Ostatní akce Měsíce Internetu 2001
(BMI)
Zde bude prostor pro přehled akcí na podporu rozvoje Internetu v ČR, které na březen 2001 připraví další organizace.

Jejich popis nám posílejte na bmi@brezen.cz.


 
Hlavní partneři

Mediální partneři

Odborní partneři