Měsíc Internetu
Partneři
Hlavní akce
Ostatní akce
Akce v knihovnách

Sdružení BMI
Sondy do českého Internetu
Internet a zdravotně postižení
eBusiness Roadshow
Mezinárodní projekty
Tiskové zprávy
Kontakty



od: 
do: 


S GINem „ Dostupně, rychle a bezpečně“
(BMI) 11.3.2002

„Dostupný,  rychlý a bezpečný internet pro každého“ - s mottem  letošního Měsíce internetu se plně ztotožňují  všichni členové Autonomního systému GIN.  Proto připravili pro měsíc březen lákavou nabídku se snahou naplnit hlavní myšlenku jeho motta. Spočívá v možnosti pořídit si garantovanou linku o rychlosti 128 kbps za stejnou cenu, jakou v minulosti stála linka 2x pomalejší. Navíc pro zajištění větší bezpečnosti připojených počítačů pronajímá GIN zdarma router s integrovaným IP firewallem.



LUPÁČOVKA na (evropských) CESTÁCH
(BMI) 5.3.2002

Pražská základní škola Lupáčova připravila na březen rozsáhlý program Lupáčovka na (evropských) cestách, který začíná 7. března. Zájemci se mohou postupně seznamovat na jejích stránkách www.lupacovka.cz nejen s přípravou cest, ale především sledovat online zkušenosti žáků rovnou z jejich zahraničních putování.

 



Podpora elektronického obchodu v malých a středních podnicích
(BMI) 5.3.2002

Seminář, který pořádá Krajská hospodářská komora Liberec a Regionální Poradenské a Informační Centrum Regioinfo v rámci programu CAPE, se uskuteční 8. března od 10 do 15 hodin v Krajské hospodářské komoře Liberec. Vstup je zdarma po předchozí registraci na OHK Jablonec nad Nisou, tel.: 0428/346 000, fax: 0428/ 346 001, e-mail: info@ohkjablonec.cz.

 



Chomutovský týden zakončí internetová pařba
(BMI) 4.3.2002

Týden plný internetu začne  v Chomutově v pondělí 18. března. Bohatý program se bude odehrávat ve dvou základních školách – na Příkopech a v Hornické ulici.  Zahrnuje například seznámení s internetem pro rodiče s dětmi od 5 let, ukázkovou hodinu internetu pro třídy základních škol, individuální surfování zdarma, přednášky. Doplní jej také  soutěž páťáků okresu Chomutov, okresní soutěž v programování a soutěž o nejlepší webové stránky. Týden zakončí velká internetová pařba v sobotu od 15 do 23 hodin.

 



Překladač Eurotran do knihoven zdarma
(BMI) 3.3.2002

Všech téměř 200 veřejných knihoven zapojených do BMI 2002 dostává od firmy Microton zdarma překladače internetových stránek Eurotran 2002I. Jde o užitečný nástroj pro ty uživatele internetu, kteří neovládají angličtinu. Stačí nalistovat zvolenou anglickou stránku, stisknout tlačítko a za několik okamžiků je možné si prohlédnout text v českém překladu.



Domény v březnu za poloviční cenu
(BMI) 1.3.2002

Provoz domény 3. řádu na rok 2002 může získat se slevou 50 % každý, kdo si doménu objedná na serveru www.ustinl.cz v průběhu března.

LABYRINT SITE v Moravské Třebové potřetí
(BMI) 27.2.2002

V matematice platí, že pravděpodobnost opakování lze považovat téměř za jistotu, až když se některý znak, číslo objeví v řadě potřetí. Potřetí pořádá letos město Moravská Třebová ve spolupráci s Městskou knihovnou Ladislava z Boskovic, soutěž LABYRINT SITE. Letos již pořadatelé pro nedostatek času chtěli soutěž vynechat, ale když se začali studenti v lednu sami vyptávat, jestli LS bude i tento rok, rozhodli se řadu nepřerušovat. A tak žáci ZŠ a studenti SŠ v Moravské Třebové mohou soutěžit ve třech oborech: literárním, výtvarném a webowém.

Soutěž o nejlepší příspěvek
(BMI) 26.2.2002

Od 1. března vyhlašují internetový deník Valnehromady.CZ a elektronický magazín Konjunktura.cz zejména pro studenty (ale nejen pro ně) soutěž o nejlepší příspěvek. Příspěvkem je míněn článek, poznámka do diskuse, dobrý nápad, obrázek, recenze, odborný text v využitím seminární práce, recenze a podobně, které budou zveřejněny na některém z obou internetových periodik.



Soutěž pro základní školy v Praze 12
(BMI) 13.2.2002

Městská část Praha 12 v souvislosti s celostátní kampaní Březen - měsíc Internetu vyhlásila soutěž o nejlepší internetovou stránku jedné z deseti základních škol, jichž je zřizovatelem. Cílem soutěže je podpořit rozvoj informování o základní škole prostřednictvím Internetu a větší využití tohoto způsobu komunikace školy s rodiči jejích žáků. Tato akce zároveň umožňuje zhodnocení ročního provozu připojení základních škol na Internet, které realizovala městská část Praha 12 v březnu loňského roku.



Ostatní akce Měsíce Internetu 2002
(BMI) 9.1.2002

Na tomto místě se může objevit i akce, kterou připravujete na březen u vás. Stačí, když nám o ní dáte zprávu na adresu bmi@brezen.cz.

Archiv rubriky

 
MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

Go Digital

Březen - měsíc Internetu

Mediální partneři

Odborný partner

Internet na veřejných místech

Veřejný Internet

eBusiness Roadshow

tele2

Internet a zdravotně postižení

KB jistota

SPONZOR WEBU