Domů
BMI98 | BMI99 | 2000 | 2001 | 2002 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 Česká verze English version

Mezinárodní projekty

K bezplatnému dodání: DVD/CD Profesionalizace rodinné péče o lidi trpící roztroušenou sklerózou

Projekt Qualified Care - Profesionalizace rodinné péče o lidi trpící roztroušenou sklerózou,  financovaný Evropskou komisí v rámci programu Leonardo da Vinci, probíhal v letech 2004 až 2006. Jeho cílem bylo navrhnout a vytvořit výukový nástroj, určený zejména pro rodinné příslušníky lidí s roztroušenou sklerózou, který jim poskytne odborné informace o roztroušené skleróze a správné rodinné péči o pacienty.

Objednávkový formulář Tecno Zeinu

Objednávka

Multimediální kurz Tecno Zeinu Výuka znakového jazyka v ceně 189 Kč včetně poštovného, balného a DPH.

Pomůcka pro příbuzné lidí s roztroušenou sklerózou před dokončením

„QUALIFIED CARE se poutavou a odborníky zpracovanou formou věnuje velice důležitému tématu: profesionalizaci rodinné péče o nemocné s roztroušenou sklerózou mozkomíšní. RODINA, ať už úzká či široká, a PŘÁTELÉ, to jsou ti, s kterými trávíme mnoho času, ti, kterým na nás velice záleží, ti, kterým se v těžkých chvílích svěřujeme, kteří nám pomáhají. Proto je velice důležité, aby se měli o co opřít a jejich pomoc byla co nejefektivnější. Možnosti řešení základních problémů souvisejících s tímto onemocněním přináší jak CD, tak i DVD QUALIFIED CARE. Z mého odborného pohledu fyzioterapeuta mne nejvíce zaujalo téma mobilizace a transfery. Do budoucna by jistě stálo za rozpracování i téma neurorehabilitace, které má v léčbě roztroušené sklerózy velký význam,“ oceňuje ředitelka obecně prospěšné společnosti CEROS PhDr. Kamila Řasová novou pomůcku, kterou získali rodinní příslušníci lidí trpících roztroušenou sklerózou.

Výuka znakového jazyka

CD-ROM Výuka znakového jazyka vznikl v letech 2001 až 2003 jako součást mezinárodního projektu „TECNO ZEINU – Výuka znakové řeči pomocí počítače“. Projekt připravila španělská organizace neslyšících ASOCIACION DE SORDOS DE BILBAO v rámci programu Leonardo da Vinci vyhlášeného Evropskou komisí. Koordinátorem projektu byla španělská společnost ALONSO Y GARAY S.L. - ASIMAG, dalšími partnery pak španělská firma K.I. COMUNIC, S.L., řecká organizace Computer Technology Institute – CTI, italská společnost LUETEC a za Českou republiku BMI sdružení.

Účast v mezinárodních projektech

Brzy po svém založení se BMI sdružení začalo zajímat o možnosti zapojení do mezinárodních projektů. V řadě případů se mu to podařilo. Kromě běžících projektů se BMI zapojilo do následujících mezinárodních projektů:

ENERGIA

V roce 2001 se BMI sdružení stalo členem projektového konsorcia ENERGIA (Extended Network to Eastern Regions involving Government authorities, Industrie and Academia), které sdružilo 14 evropských partnerů . Tento IST projekt, který skončil v první polovině roku 2004, se v rámci cílů 5. rámcového programu EK zaměřil na rozvoj mezinárodní spolupráce, vybudování funkčního networku společností z EU a CEE, spojených zájmem propagovat nové způsoby práce, transfer technologií a jiné charakteristické rysy informační společnosti.

Nový evropský projekt Qualified Care naváže na výsledky MS-NETu

Od října 2004 vstoupilo BMI sdružení do nového evropského projektu s názvem Qualified Care. Projekt je věnován problematice roztroušené sklerózy a navazuje na úspěšně dokončený předchozí projekt MS-Net. Qualified Care bude trvat 2 roky a jeho hlavním cílem je poskytnout rodinným příslušníkům lidí s roztroušenou sklerózou multimediální výukový nástroj ohledně péče o nemocné.

Koordinátorem projektu je španělská organizace INVESLAN. Dalšími partnery v projektu budou jsou španělské RS asociace ABDEM a FELEM a nadace Fundacion Eugenia Epalza, dále řecká RS asociace a společnost HDRC a za Českou republiku BMI sdružení. Na projektu se bude částečně podílet i EPMA.

Syndikovat obsah