Cenu ministryně informatiky získal projekt Junior Internet

Vložil bmi, 4 Duben, 2006 - 16:12
U příležitosti konání konference Internet ve státní správě a samosprávě udělila ministryně informatiky Dana Bérová 3. dubna v Hradci Králové tradiční cenu Ministerstva informatiky určenou osobnostem, sdružením, projektům nebo firmám za významný přínos k rozvoji informační společnosti. Cenu ministryně informatiky tentokrát získal projekt Junior Internet a všichni jeho účastníci.

Projekt Junior Internet funguje již sedmým rokem a za tu dobu vychoval spoustu mladých lidí, kteří umějí naplno využít možností, které moderní technologie nabízejí. Některé z nich dnes potkáte jako šéfy úspěšných firem, které zaměstnávají stovky lidí. Ráda bych těm, kteří Junior Internet založili, a všem těm, kteří pro Junior Internet připravili projekty, jejichž úroveň je opravdu profesionální, poblahopřála a na tento projekt prostřednictvím ceny Ministerstva informatiky upozornila,“ řekla ministryně informatiky Dana Bérová.

Projekt Junior Internet vznikl v roce 2000 z iniciativy dětí, které jej začaly s pomocí BMI sdružení organizovat každoročně v rámci akce Březen - měsíc internetu. Jde o konferenci, které předcházejí soutěže, do nichž mohou mladí lidé do 18 let přihlašovat texty o internetu, vlastní webové stránky nebo jiné internetové projekty. Účastníci soutěží jsou pak pozváni na březnovou konferenci a vítězové na ní představí svoje projekty. 

Cenu ministryně informatiky na slavnostním večeru v Hradci Králové převzal koordinátor projektu, osmnáctiletý Jiří Peterka, kterému bylo 12 let, když se s nápadem na zorganizování dětské konference o internetu obrátil na BMI sdružení.