NewspaperDirect, Inc. nabízí přístup zdarma

Vložil bmi, 20 Březen, 2006 - 13:36
Společnost NewspaperDirect, Inc. (www.newspaperdirect.com) umožní v rámci akce Březen měsíc internetu  od pondělí 20. 3. 2006 na týden plný, jen časově omezený přístup ke službě LibraryPressDisplay. Služba LibraryPressDisplay umožňuje online přístup k více než 280 titulům v 50 jazycích z 35 zemí. Deníky jsou dostupné v originální grafické podobě už v den jejich vydání v zemi jejich původu.

Tento plný jen časově omezený přístup bude umožněn na základě uživatelského jména a hesla, o kterém budou informovány všechny knihovny v ČR v rámci Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky (skip.nkp.cz). Služba LibraryPressDisplay poskytne čtenářům aktuální informace ze světového i domácího denního tisku na obrazovce počítače.

Společnost NewspaperDirect, Inc. je dominantní světovou firmou v digitální distribuci novinových titulů. Byla založena v roce 1999. Její sídlo je na předměstí Vancouveru v Kanadě. Kanceláře má v New Yorku, Londýně a ve Vídni a smluvní zástupce po celém světě. Společnost NewspaperDirect je centralizovaným zdrojem obsahu deníků. Má smlouvy o poskytování obsahu v původní grafické podobě s vydavateli deníků po celém světě. V současné době má největší a nejkomplexnější výběr novinových titulů z celého světa a neustále pokračuje v jeho rozšiřování.

Nabízené služby je možné rozdělit na dvě základní linie – Tisk na vyžádání (deníky v tištěné podobě) a online přístup PressDisplay. Službou Tisk na vyžádání společnost NewspaperDirect nabízí v široké celosvětové síti digitálně tištěné noviny v plném formátu. Zákazníky jsou smluvní partneři, hotely, výletní lodě, jachty, letecké společnosti, knihovny a vědecké instituce.

V roce 2003 společnost zahájila internetovou službu PressDisplay.com, která poskytuje uživatelům největší výběr online digitalizovaných novinových titulů. Služba využívá vlastní patentovanou technologii PrintToScreen. Na PressDisplay jsou založené produkty specializované na knihovny, firmy, letecké společnosti, hotely i přímo na koncové zákazníky.