Komerční, mediální a odborní partneři

Vložil bmi, 29 Prosinec, 2005 - 15:15

Také devátý ročník projektu Březen - měsíc Internetu se může uskutečnit jen díky podpoře řady komerčních i mediálních partnerů.

Vzhledem k tematickému zaměření na e-government, zejména komunikaci úřadů s občany pomocí internetu poskytují  záštitu a podpoří 9. ročník BMI předseda vlády a Úřad vlády České republiky,  Ministerstvo financí, Ministerstvo informatiky,  Ministerstvo práce a sociálních věcíMinisterstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti,  Ministerstvo vnitra a portál BusinessInfo.cz.


Hlavní partneři

Česká pošta

Česká pošta, s. p., je samostatně hospodařící subjekt charakteru státního podniku s povinností samofinancování. Vznikla 1. 1. 1993. Odvádí veškeré příslušné odvody a daně do státního rozpočtu bez jakýchkoli výjimek či úlev. Zřizovatelem je Ministerstvo informatiky ČR. Česká pošta poskytuje poštovní služby na celém území České republiky. Do těchto služeb patří zejména podání, přeprava a dodání listovních, balíkových a peněžních zásilek jak ve vnitrostátním, tak i v mezinárodním styku. Ve zmíněném klasickém segmentu nabízí ČP také služby expresní a kurýrní se zaručenou dobou dodání. Rozšířenou službou je i Soustředěné inkaso plateb obyvatelstva, které zprostředkovává platební operace mezi obyvatelstvem a firmami dodávajícími služby a energie. Vedle tradičních služeb zajišťuje Česká pošta také služby obstaravatelského charakteru, jakými jsou důchodová služba či služby pro bankovní, pojišťovací, sázkové a loterijní společnosti. Stále významněji se Česká pošta podílí i na trhu elektronických služeb.

Grisoft

Již od roku 1991 je náš pracovní život spojen s ochranou uživatelů před útoky počítačových virů a počítačových pirátů. To, co začalo jako dobrodružství jednoho a poté několika lidí, by dnes jen stěží někdo identifikoval s firmou, která má 150 zaměstnanců na dvou kontinentech a jejíž služby využívají milióny uživatelů z celého světa.

Za dobu naší existence se ve světě informačních technologií událo mnoho změn, které nás formovaly. Jedna z nich ale byla změnou zásadní. To, co jsme dříve označovali za virtuální, se stalo skutečností, a pojem virtualita se dnes používá snad jen v počítačových hrách. Vše ostatní je reálné – internet, elektronická pošta, firemní data, dokumenty, tabulky, fotografie. Pokud dnes přijdeme o svou práci uloženou v podobě elektronických dat, jako bychom před 15 lety vyhořeli. Když se dnes nedostaneme na internet, jako by nám dříve přestaly fungovat telefony a nepřijela pošta.

Je nám ctí, že na naše produkty dnes spoléhá téměř 30 miliónů uživatelů na celém světě. V roce 2005 se nám podařilo umístit mezi Top 10 IT firem v České republice a díky akvizici společnosti Intel Capital jsme se zařadili mezi největší světové hráče na trhu s bezpečnostním softwarem. Pracujeme 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu, abyste se vy všichni mohli věnovat své práci i zábavě bez každodenní obavy o svá data.

 

Mediální partneři

PROTEXT - PR servis ČTK

Služba Protext umožňuje zákazníkům - firmám, veřejným institucím i jednotlivcům - využít komunikační sítě České tiskové kanceláře pro rozšíření vlastního sdělení, které je v původním znění bez redakčních úprav poskytnuto všem odběratelům zpravodajského servisu ČTK (tedy zejména médiím a novinářům, ale i státní a podnikové sféře). Službu Protext je možné využít v souvislosti s informováním o nových produktech, službách, změnách ve společnosti, o pořádaných akcích, případně lze tímto způsobem reagovat na zprávy v médiích, zveřejňovat vlastní stanoviska či názory k určitém problému a podobně.

Český rozhlas

Veřejnoprávní Český rozhlas vysílá na vlnách 4 celoplošných a 11 regionálních stanic. Prostřednictvím digitálního vysílání DVB-T můžete poslouchat ještě čtyři další stanice – Rádio Česko, Český rozhlas D-dur, Český rozhlas Leonardo a Český rozhlas 4 – Radio Wave. Na základě smlouvy s Ministerstvem zahraničních věcí ČR zajišťuje vysílání do zahraničí v šesti jazycích. Vedle vlastní tvorby a vysílání rozhlasového programu podporuje také původní uměleckou a rozhlasovou tvorbu (festival Prix Bohemia Radio), mladé hudebníky mnoha oborů (soutěže Concerto Bohemia a Concertino Praga) a významná umělecká tělesa (Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Dismanův rozhlasový dětský soubor, Dětský pěvecký sbor). Rozhlasové vysílání se šíří prostřednictvím pozemních i satelitních vysílačů a po internetu.

Podrobnější informace o Českém rozhlase a jeho aktivitách lze nalézt na internetové adrese www.rozhlas.cz či na telefonním čísle 221551313. Reakce na vysílání na adresách Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2 nebo ohlasy@rozhlas.cz. Kompletní program všech stanic Českého rozhlasu najdete v Týdeníku Rozhlas.

Springer Media CZ, s.r.o.

Vydavatelství Springer Media CZ, s.r.o., je součástí mezinárodní vydavatelské skupiny Springer Group.Na českém trhu působí již třináctým rokem a vydává publikace v segmentech bydlení (Můj dům, Moderní byt, Vítejte doma, Rodinný dům), stavebnictví a architektura (Materiály pro stavbu, Stavba), doprava (Doprava a silnice, Trucker), auto-moto (Automobil Revue, Supermoto) a technicko-ekonomickém (Technický týdeník).

Vogel Burda Communications, s.r.o.

Vogel Burda Communications s. r. o. je významné vydavatelství, které působí v oblasti odborných počítačových časopisů. Během téměř 15 let uvedlo na český časopisecký trh řadu kvalitních titulů. Prestižní měsíčník Chip, čtrnáctideník Počítač pro každého, herní tituly Level a Oficiální PlayStation 2 Magazín-CZ, časopis o filmech Svět DVD, čtvrtletník o digitálním videu DV Magazine a inzertní katalog Media Shop. Ve zvláštní ediční řadě Chip speciál vycházejí neperiodické tituly, zaměřené vždy na specifickou oblast (DVD, ECDL, digitální foto). Aktivity vydavatelství spadají i do oblasti produkce CD-ROM, které jsou již pravidelnou součástí časopisů, provozu internetových serverů a klubu předplatitelů.

Právo

Právo je prestižním českým politicko společenským deníkem. Jeho zprávy jsou přebírány mezinárodními tiskovými agenturami. V Právu vychází každý den jiná příloha: v pondělí Sport Extra a Síť sítí, v úterý Zdravé rady, Test servis a Nemovitosti, ve středu magazín Dům a bydlení a příloha Profese, ve čtvrtek literární příloha Salon a Věda a technika, v pátek Styl na cestách a Auta, v sobotu Magazín s TV programem na celý týden.
Nedílnou součástí Práva je on-line magazín Práva a portálu Seznam.cz - Novinky. cz a Sport.cz.

 E-government

Magazín Egovernment již pět let sleduje v České republice postup informatizace a elektronizace veřejné správy i společnosti obecně. V rámci této snahy přináší názory a reakce jak zástupců vlády, tak samosprávy i podniků a firem. Zároveň se neomezuje pouze na informace z ČR, ale snaží se ukázat dostatek příkladů ze zahraničí tak, aby ve veřejné správě ČR byla povědomost o významu e-governmentu co nejvyšší. Od roku 2005 působí magazín rovněž na Slovensku.

Odborný partner

FOR INTERNET

Společnost FOR Internet se zabývá tvorbou internetových aplikací. Vznikla v roce 2004 vyčleněním z firmy ICZ, od které na sebe převzala podporu webových stránek www.brezen.cz.


Přehled hlavních partnerů v jednotlivých ročnících BMI:

 I. ročník - 1998: AutoCont, IBM, HP, Microsoft, PVT (hlavní partneři), BF, APP, Directnet, Fincom, IPB, Modré Stránky, Progress Software, Siemens (partneři)

II. ročník - 1999: Software602 (generální partner), eCity, PCT.net. INET (hlavní partneři)

III. ročník - 2000: 2N, INET (Shop.CZ), Oracle Czech, Progress Software, Software602

IV. ročník - 2001: Bonton, Intel, Komerční banka, World Online

V. ročník - 2002: Česká pošta, Intel, LANGMaster, Stavební spořitelna České spořitelny

VI. ročník - 2003: Česká pošta, České radiokomunikace, DIGI TRADE, LMC

VII. ročník – 2004: Česká pošta, DIGI TRADE, Stavební spořitelna České spořitelny

VIII. ročník – 2005: APEK, ČSOB, DIGI TRADE