Poslední příležitost přihlásit se na Junior Internet!

Vložil bmi, 20 Únor, 2006 - 09:22
Mladí lidé do 18 let, kteří se aktivně zajímají o internet, mají ještě do 28. února příležitost přihlásit se do některé z internetových soutěží projektu Junior Internet. Všichni účastníci soutěží budou pozváni na konferenci, která se uskuteční v sobotu 1. dubna v Praze jako jedna z hlavních akcí Března – měsíce internetu.

Ti nejlepší kromě hodnotných cen dostanou rovněž možnost prezentovat své práce na konferenci a zúčastnit se třídenního mezinárodního setkání. Cílem Junior Internetu je být odrazovým můstkem pro podnikavé mladé lidi, za 7 let se kolem něj vytvořila silná komunita úspěšných mladých lidí, někteří si založili i vlastní firmy.

V rámci projektu Junior Internet probíhají dvě internetové soutěže:
• JuniorText – soutěž slohových prací na zadaná témata o internetu
• JuniorWeb – soutěž webových stránek a internetových projektů

Do soutěží se mohou přihlásit mladí lidé do 18 let nejpozději do 28. února. Přihlášky jsou na adrese www.juniorinternet.cz. Po uzávěrce vybere porota nejlepší práce v obou soutěžích a ve dvou věkových kategoriích (do 15 a do 18 let). Vítězové se zúčastní spolu s jejich protějšky z Maďarska, Polska a Slovenska, kde projekt od letošního roku rovněž probíhá, třídenního mezinárodního setkání. Na něm budou diskutovat o internetu v jejich zemích, o jejich projektech, budou navazovat kontakty a domlouvat možnou spolupráci.

Všichni účastníci budou pozváni na konferenci, která proběhne v sobotu 1. dubna 2006 na Fakultě humanitních studií UK, U Kříže 4, Praha 5 – Jinonice. Připraven pro ně bude bohatý program plný přednášek, prezentací, diskusí a soutěží. Vítězové zde předvedou své práce a projekty. Účast na konferenci přislíbila i ministryně informatiky ČR Dana Bérová. Konference bude tlumočena pro neslyšící účastníky do znakového jazyka.

Pro vítěze i ostatní účastníky v tombole budou připraveny atraktivní ceny - softwarové produkty společností Microsoft, Symantec, Software602, Grisoft, Zoner Software, LangMaster, USB flash paměti, knihy z vydavatelství Computer Press, časopisy z vydavatelství Vogel Burda Communications a další.

Organizátory projektu jsou občanské sdružení Together Czech Republic, člen evropské sítě mládežnických organizací Together, a sdružení BMI. Projekt probíhá pod záštitou Ministerstva informatiky, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a děkana FHS UK, prof. Jana Sokola. Finanční podporu poskytnul program Evropské unie Mládež (www.youth.cz) a Mezinárodní višegrádský fond. Partnery jsou společnost Symantec a bbKontext, mediálními partnery Moje 1. noviny, Dětská tisková agentura, Česká škola, Studentské stránky a Ident Stream.

Junior Internet je jednou z hlavních akcí 9. ročníku Března – měsíce internetu. Hlavními partnery BMI jsou letos Česká pošta a Grisoft, vzhledem k tematickému zaměření 9. ročníku BMI na e-government poskytují záštitu a podporu předseda vlády a Úřad vlády České republiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo informatiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra a portál BusinessInfo.cz. Mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ, Vogel Burda Communications a časopis Egovernment, odborným partnerem FORInternet.