Domů

Uzávěrka literární soutěže Internet a můj handicap už za dva týdny

Žijí s roztroušenou sklerózou, hluchoslepotou, nebo třeba se  svalovou dystrofií, jedno však mají společné. Ve svém příspěvku, který již poslali  do třetího ročníku literární soutěže Internet a můj handicap, velmi přesvědčivě popisují, jak jim pomáhá internet vyrovnat se s jejich postižením. Ostatním, kteří by se chtěli svěřit, jak internet ovlivňuje jejich život, zbývají už jen dva týdny do uzávěrky soutěže, na jejíž vítěze čekají mobilní telefon od společnosti Telefonica 02 Czech Republic, počítačové programy společností Microton, Software602 a Symantec a knihy z vydavatelství Zoner Press.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne na konferenci INSPO 2007 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 17. března 2007 v Kongresovém centru Praha. Literární soutěž Internet a můj handicap vyhlásily již potřetí  BMI sdružení, Asociace informačních systémů pro osoby se specifickými potřebami (AISO) a Křižovatka.cz. Soutěžní práce může mít rozsah maximálně 600 slov. Autoři  by v ní měli vyjádřit na základě vlastní zkušenosti, jak jim internet pomáhá vypořádat se se zdravotním postižením. Při hodnocení se bude přihlížet jak k literární úrovni textu, tak k obsahové zajímavosti. Do soutěže nebudou přijaty práce, které byly přihlášeny v 1. nebo 2. ročníku, jejich autoři se však mohou zúčastnit soutěže s novým příspěvkem.
 
Soutěžní práci opatřenou poštovní i elektronickou adresou je třeba poslat v elektronické podobě nejpozději do 20. února 2007 na adresu info@helpnet.cz. Přihlášením do soutěže vyjadřuje autor souhlas s tím, že jeho dílo může být bezplatně zveřejněno ve sborníku konference INSPO, popřípadě v médiích, kterým budou nejlepší příspěvky poskytnuty. Inspirací  mohou být soutěžícím práce z minulých ročníků, které jsou zveřejněny na portálu www.helpnet.cz v rubrice INSPO.
 
Konference INSPO se uskuteční již posedmé, jejím hlavním partnerem je Kooperativa, pojišťovna.  Dalšími partnery jsou  AutoCont CZ a Zentiva, konferenci rovněž podpoří Kongresové centrum Praha, Zátiší Catering Group a Kofola. Zoner Press nabídne všem účastníkům velké slevy na knihy.
 
Konference INSPO 2007 je jednou z hlavních akcí 10. ročníku Března – měsíce internetu. Záštitu nad ním převzal předseda Senátu Parlamentu ČR, hlavními partnery Března – měsíce internetu  2007 jsou IBM Česká republika a Ministerstvo práce a sociálních věcí, mediálními partnery jsou Český rozhlas, Protext – PR servis ČTK, deník Právo, vydavatelství Springer Media CZ a Vogel Burda Communications, odborným partnerem FORInternet a logistickým partnerem Česká pošta.