Projekt Březen – měsíc internetu vstoupil do devátého ročníku. Záštitu nad ním převzali předseda vlády a Úřad vlády ČR, Ministerstvo informatiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra a BusinessInfo.cz. Jsou již známi všichni partneři i harmonogram hlavních akcí. Zvýrazněným tématem bude e-government, zejména komunikace úřadů s občany pomocí internetu. Motto 9. ročníku BMI Na úřad přes internet ovlivní i zaměření akcí pro veřejnost v knihovnách, na kterých se návštěvníci seznámí mimo jiné s vybranými portály veřejné správy.

První příspěvky, které již přicházejí organizátorům druhého ročníku literární soutěže Internet a můj handicap, popisují rozmanité životní osudy lidí se zdravotním postižením, pro něž se stal internet nenahraditelným prostředníkem kontaktu se světem. Soutěž vyhlášená sdruženími BMI, AISO a Křižovatka má uzávěrku 12. února a její výsledky budou slavnostně vyhlášeny na konferenci INSPO – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskuteční v sobotu 11. března v Kongresovém centru Praha.

Vyhlášena poosmé soutěž Zlatý erb

Vložil bmi, 7 Leden, 2006 - 06:30
Do 27. ledna mohou přihlašovat zástupci obcí své webové stránky do soutěže Zlatý erb. Osmý ročník soutěže o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí, která je tradiční součástí aktivit Března – měsíce internetu, zahájilo počátkem ledna 2006 Sdružení Zlatý erb.

Vítězem mezinárodní soutěže evropských projektů The Best of Good Practices, kterou pořádala s podporou Evropské komise polská akademická vědecká televize ATVN, se v kategorii eGovernment stal projekt PRELUDE, který do soutěže přihlásila a obhajovala na příkladu kraje Vysočina Irina Zálišová, ředitelka BMI sdružení/EPMA.

Junior Internet proběhne poprvé ve čtyřech zemích

Vložil bmi, 1 Leden, 2006 - 18:08
Dětská konference Junior Internet, jejíž 7. ročník se uskuteční jako jedna z hlavních akcí projektu Březen – měsíc internetu 2006, se poprvé odehraje také v Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Po březnových konferencích v Budapešti, Wroclavi a Bratislavě bude následovat 1. dubna 2006 závěrečná konference v Praze, na kterou přijedou kromě tuzemských účastníků internetových soutěží také vítězové zahraničních soutěží. Internetové soutěže byly vyhlášeny dvě – Junior Web a Junior Text a obě v kategoriích do 15 a do 18 let. Jejich uzávěrka je 15. února 2006. Organizátoři mají zvláštní zájem na zapojení mladých lidí se zdravotním postižením.
Co znamená internet pro lidi se zdravotním postižením, jak ovlivňuje či může ovlivnit jejich život? Odpovědi na tyto otázky by měla přinést literární soutěž Internet a můj handicap, kterou již podruhé vyhlásily Asociace informačních systémů pro osoby se specifickými potřebami (AISO), BMI sdružení a Křižovatka. Mediálním partnerem druhého ročníku soutěže je časopis Vozíčkář.

Roztroušená skleróza je velmi nepříjemná a nevyzpytatelná choroba, kterou trpí v České republice zhruba 12 000 nemocných. V řadě případů zásadně změní život nejen jim, ale i jejich příbuzným. Právě na podporu příbuzných pacientů s roztroušenou sklerózou je zaměřen mezinárodní projekt Qualified Care – profesionalizace rodinné péče o lidi trpící roztroušenou sklerózou, kterého se v rámci evropského programu Leonardo da Vinci vedle španělských koordinátorů účastní BMI sdružení za Českou republiku a další partneři z Itálie,  Řecka a Španělska.

‹ Previous
Showing 31 - 36 of 36.