Projekt Březen – měsíc internetu vstoupil do devátého ročníku. Záštitu nad ním převzali předseda vlády a Úřad vlády ČR, Ministerstvo informatiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra a BusinessInfo.cz. Jsou již známi všichni partneři i harmonogram hlavních akcí. Zvýrazněným tématem bude e-government, zejména komunikace úřadů s občany pomocí internetu. Motto 9. ročníku BMI Na úřad přes internet ovlivní i zaměření akcí pro veřejnost v knihovnách, na kterých se návštěvníci seznámí mimo jiné s vybranými portály veřejné správy.

Na Schola Novu za poloviční vstupné

Vložil bmi, 5 Březen, 2006 - 21:09
Na mezinárodním specializovaném  veletrhu SCHOLA NOVA – škola, vzdělávání a vybavení, který se uskuteční ve Veletržním paláci v Praze ve dnech 28. – 30. března 2006, pořádá BMI sdružení kulatý stůl na téma Bezpečnější internet, a co s ním? Zájemci, kteří si vytisknou vstupenku z našeho webu, získají vstupenku na veletrh za poloviční cenu.
Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě vyhlašuje na Březen - měsíc internetu třetí ročník vědomostní internetové korespondenční soutěže. Předchozí ročníky byly určeny jen lidem se zrakovým postižením. Letos poprvé zve k účasti v soutěži všechny, kteří denně překonávají své těžké zdravotní problémy, přesto mají stále chuť si hrát, vzdělávat se a komunikovat prostřednictvím internetu.

Na úřad přes internet - a nejen v březnu

Vložil bmi, 28 Únor, 2006 - 15:11
Pouze 38 procent tuzemských uživatelů internetu starších 15 let již využilo alespoň jednou internet pro hledání informací týkajících se státní správy nebo pro komunikaci s úřady a jen 8 procent jej používá k tomuto účelu pravidelně. Ukázal to lednový průzkum společnosti Factum Invenio pro BMI sdružení, které je organizátorem projektu Březen – měsíc internetu. Proto se 9. ročník BMI, jehož hlavními partnery jsou Česká pošta a společnost GRISOFT,  zaměří na e-government a zejména právě na komunikaci úřadů s občany pomocí internetu. Jeho cílem je ukázat, že již existuje řada webů a aplikací, které mohou občanům ušetřit čas a poskytnout množství užitečných informací, jenom se o nich ne vždy dostatečně ví.
V rámci Března - měsíce internetu nabízí Společnost pro současné umění týdenní bezplatný vstup do digitálního archivu Lexikon českých výtvarníků. Jádrem archivu je 9 000 hesel především současných umělců a 200 tisíc ověřených faktografických údajů.
Mladí lidé do 18 let, kteří se aktivně zajímají o internet, mají ještě do 28. února příležitost přihlásit se do některé z internetových soutěží projektu Junior Internet. Všichni účastníci soutěží budou pozváni na konferenci, která se uskuteční v sobotu 1. dubna v Praze jako jedna z hlavních akcí Března – měsíce internetu.
Vzájemná komunikace a výměna názorů těch, do jejichž pracovní náplně patří implementace, tvorba či řízení e-learningových programů, je hlavním cílem konference E-learning fórum 2006. Pořádají ji 2. března ve Studijně informačním centru České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole jako jednu z hlavních akcí letošního Března – měsíce internetu společnosti SEMIS a 1.VOX.

Den pro bezpečnější internet 2006

Vložil bmi, 6 Únor, 2006 - 11:48
Den pro bezpečnější internet (Safer Internet Day) proběhne letos v úterý 7. února. Jeho patronkou je komisařka Viviane Redingová, která v Evropské komisi odpovídá za problematiku informační společnosti a médií. Projekt Insafe oslaví tento den uspořádáním globálního “blogathonu”, kdy různé organizace aktivní v oblasti propagace bezpečnějšího internetu a významní hosté zveřejní své příspěvky v připraveném blogu s výzvou internetovým návštěvníkům, aby přidali své komentáře. V České republice uvedla aktivity spojené s Dnem pro bezpečnější internet ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Petra Buzková, která na dnešní tiskové konferenci vyhlásila celonárodní literární soutěž na téma Můj internetový ochránce, již organizuje český projekt CzeSI .

Konference INSPO - předběžný program a registrace

Vložil bmi, 23 Leden, 2006 - 14:01
V sobotu 11. března 2006 se uskuteční v Kongresovém centru Praha konference INSPO - Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami. Šestý ročník konference patří již tradičně k hlavním akcím Března - měsíce internetu. Přinášíme předběžný program konference a registrační formulář, jehož prostřednictvím se již lze přihlásit k účasti.

V rámci akce Březen - měsíc Internetu vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků sedmý ročník soutěže o nejlepší webové stránky knihovny Biblioweb 2006. Ve své kategorii budou soutěžit odborné knihovny (knihovny vysokých škol, ústavů aj.). Další kategorie bude pro knihovny zřizované obcí, městem nebo krajem.

Až do konce února 2006 prodloužili organizátoři uzávěrku internetových soutěží Junior Web a Junior Text. Jejich účastníci budou pozváni na dětskou konferenci Junior Internet, která se uskuteční 1. dubna v Praze za účasti ministryně informatiky Dany Bérové. Tato již tradiční součást projektu Březen – měsíc internetu se letos poprvé odehraje také v Maďarsku, Polsku a na Slovensku.
« First‹ Previous
Showing 21 - 30 of 36.
Next › Last »