Projekt Březen – měsíc internetu vstoupil do devátého ročníku. Záštitu nad ním převzali předseda vlády a Úřad vlády ČR, Ministerstvo informatiky, Ministerstvo financí, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra a BusinessInfo.cz. Jsou již známi všichni partneři i harmonogram hlavních akcí. Zvýrazněným tématem bude e-government, zejména komunikace úřadů s občany pomocí internetu. Motto 9. ročníku BMI Na úřad přes internet ovlivní i zaměření akcí pro veřejnost v knihovnách, na kterých se návštěvníci seznámí mimo jiné s vybranými portály veřejné správy.

U příležitosti konání konference Internet ve státní správě a samosprávě udělila ministryně informatiky Dana Bérová 3. dubna v Hradci Králové tradiční cenu Ministerstva informatiky určenou osobnostem, sdružením, projektům nebo firmám za významný přínos k rozvoji informační společnosti. Cenu ministryně informatiky tentokrát získal projekt Junior Internet a všichni jeho účastníci.

Mladý lidem nabízí internet uplatnění i výdělek

Vložil bmi, 2 Duben, 2006 - 10:49
Více než 220 účastníků se sešlo v sobotu 1. dubna 2006 v Praze na mezinárodní konferenci Junior Internet, která se již posedmé uskutečnila jako jedna z hlavních akcí projektu Březen – měsíc internetu. Předcházely jí nominační soutěže, do kterých mladí lidé z ČR do 18 let přihlásili 257 webových stránek a internetových projektů a 75 slohových prací na téma spojené s internetem. Vítězným autorům předala hodnotné ceny ministryně informatiky Dana Bérová, která zároveň ocenila zvláštní cenou ministryně Jakuba Trčku za stránku PC viry. Na konferenci se představili také vítězové internetových soutěží z Polska a Slovenska a organizátoři konference Junior Internet z Maďarska, která teprve proběhne v sobotu 8. dubna. Skoro polovině tuzemských soutěžících (47 %) internet umožňuje nejen uplatnit jejich schopnosti, ale i vydělat si peníze.
Ve více než 470 knihovnách, školách, družinách, ústavech i nemocnicích proběhne v pátek 31. března 2006 Noc s Andersenem, na kterou se těší víc než 17 tisíc malých i velkých čtenářů z Česka, Slovenska, Polska, Německa i Slovinska. Tradiční akci k podpoře dětského čtenářství pořádá s využitím internetu Klub dětských knihoven a SKIP ČR na závěr kampaně Březen - měsíc internetu a k oslavě Mezinárodního dne dětské knihy.

Junior Internet s rekordní účastí a mezinárodní

Vložil bmi, 27 Březen, 2006 - 13:05
Již sedmý ročník konference Junior Internet se uskuteční v sobotu 1. dubna v Praze jako jedna z hlavních akcí projektu Březen – měsíc internetu. Konference je určena mladým lidem do 18 let, kteří se zajímají o internet a vytvářejí na něm vlastní projekty. Předcházely jí internetové soutěže, do nichž se přihlásilo rekordních 332 dětí a mladých lidí se svými webovými stránkami, internetovými projekty či texty o internetu. Letos poprvé se Junior Internet pořádá také v Maďarsku, Polsku a na Slovensku.
Oficiální portál pro podnikatele  BusinessInfo.cz  se může pochlubit další rekordní návštěvností. V únoru zaznamenal téměř 170 tisíc návštěv, což je zhruba pětkrát více, než ve stejném období roku 2005. Podnikatele v únoru a březnu lákají zejména informace o daních z příjmů.
Do pátku 24. března 17 hodin mohou ještě uživatelé internetu dát svůj hlas v soutěži Zlatý erb oblíbeným webovým stránkám města či obce. Cena veřejnosti, kterou předá vítězi představitel BMI sdružení na konferenci ISSS 3. dubna v Hradci Králové, se uděluje na základě počtu zaslaných hlasů uživatelů webových stránek vztažených na jednoho obyvatele obce (podle údajů uvedených na Portálu veřejné správy). Pořadatelé letos registrují výrazné zvýšení počtu hlasů veřejnosti z loňských závěrečných zhruba 4 200 na letošních prozatímních 5 300.

Knihovny umožní zdarma přístup on-line ke 280 deníkům

Vložil bmi, 16 Březen, 2006 - 11:59
Bezplatný přístup on-line k více než 280 deníkům v 50 jazycích z 35 zemí nabídne na týden od pondělí 20. března prostřednictvím knihoven v rámci probíhajících aktivit Března – měsíce internetu společnost NewspaperDirect. Kromě toho mají knihovny po celý březen volný přístup do českých informačních zdrojů - databáze TAMTAM společnosti Anopress IT, databází České tiskové kanceláře a encyklopedického portálu COTO.JE.
Tři programy či zařízení umožňující komunikaci i lidem s nejtěžším zdravotním postižením patřily k nejzajímavějším novinkám předvedeným na konferenci INSPO 2006 – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami, která se uskutečnila 11. března v Kongresovém centru Praha jako jedna z hlavních akcí Března – měsíce internetu.

Ptejte se knihovny

Vložil bmi, 10 Březen, 2006 - 07:04
"Ptejte se knihovny" je specifická služba českých knihoven široké veřejnosti. Informační specialisté z řady knihoven České republiky jsou propojeni elektronickou konferencí a spojují svoje síly k odpovídání na dotazy z různých oblastí. Při hledání odpovědí využívají klasické i elektronické informační zdroje. Knihovníci odpovídají na dotazy zaslané na adresu ptejteseknihovny@nkp.cz. Formulář k zaslání dotazu a informace lze nalézt na domovské stránce služby www.ptejteseknihovny.cz .

Nabídka zaměstnání láká návštěvníky

Vložil bmi, 8 Březen, 2006 - 06:46
Na více než pětinásobek vzrostl za uplynulý rok zájem o integrovaný informační portál Ministerstva práce a sociálních věcí (portal.mpsv.cz). Zatímco v lednu 2005 na něm shlédli zájemci 1 milion stránek, v lednu letošního roku již téměř 5,5 milionu stránek.
« First‹ Previous
Showing 11 - 20 of 36.
Next › Last »