Domů

Měsíc internetu

Czechia.com slaví Březen - měsíc internetu se slevami 50 procent

CZECHIA.COM připravila pro své zákazníky jedinečnou možnost získat webhosting se slevou 50%. Všechny objednávky webhostingových programů realizované v měsíci březnu budou mít první fakturaci služeb o polovinu levnější.

 

Spamový filtr tři měsíce bezplatně

Podle posledních průzkumů až 85 % příchozí pošty již tvoří nevyžádané maily. Obranu proti tomu nabízí antispamová ochrana, kterou nedávno spustil server Spamy.cz. V rámci Března – měsíce internetu slibuje bezplatný tříměsíční provoz každému, kdo si tuto službu objedná v průběhu března 2007.
 

Korespondenční soutěž INKOS 2007 pro zájemce se zdravotním handicapem

Již 4. ročník internetové korespondenční soutěže INKOS 2007 vyhlašuje v březnu Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě. Soutěž je určena všem, kteří se ve svém životě potýkají s nějakým zdravotním handicapem. Tématem je opět literatura, spisovatelé a kultura vůbec.

Volný přístup ke službě LibraryPressDisplay

Společnost NewspaperDirect, Inc. nabízí v rámci akce Březen měsíc internetu všem občanům a knihovnám v České a Slovenské republice plný, jen časově omezený přístup ke službě LibraryPressDisplay zdarma. Jde o online přístup k více než 330 titulům v 64 jazycích z 35 zemí.
                

Komerční, mediální a další partneři

Také desátý ročník projektu Březen - měsíc Internetu se může uskutečnit jen díky podpoře řady partnerů.
 
Hlavní partneři

IBM Česká republika

Společnost IBM je největším výrobcem produktů a poskytovatelem služeb informačních technologií na světě, s více než osmdesátiletou tradicí v inovacích, které mění náš svět. Převažující činností IBM ČR je prodej širokého spektra IT technologií od serverů a systémů pro ukládání dat až po software a IT služby včetně konzultačních. K hlavním cílům IBM patří poskytování komplexních služeb systémového integrátora a prosazování výhod elektronického obchodu do každodenního života firem. Z hlediska svého obchodního obratu, rozsáhlosti své nabídky či počtu zaměstnanců zastává IBM v českém prostředí stejné postavení, jaké dosáhlo na celém světě.

Do knihovny na internet, po internetu do knihovny

Knihovny jsou tradičním a velmi významným protagonistou Března – měsíce internetu. V roce 2006 připravilo 370 knihoven v průběhu března pro veřejnost na 2690 akcí, kterých se zúčastnilo kolem 110 tisíc návštěvníků.

I v březnu 2007 nabídnou knihovny zájemcům široké spektrum akcí s cílem propagovat nejen internet jako takový, ale vhodným a mnohdy mimořádným způsobem spojit tradiční svět knihovny s živým a stále se měnícím prostředím internetu. Přehled  těchto aktivit vzniká na stránkách, které  připravuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků.

Přehled hlavních akcí BMI 2007

28.2.2007 - Tisková konference k zahájení BMI 2007, Senát Parlamentu ČR, Praha

3.3.2007 - Junior Internet, Fakulta humanitních studií UK, Praha

Dětská konference, kterou si vymyslely a s podporou BMI sdružení samy organizují děti (sdružené původně kolem dětského internetového časopisu www.ezavinac.cz, nyní v občanském sdružení Together Czech Republic). Osmý ročník se uskuteční podruhé také v Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Tuzemští zájemci si musí zajistit pozvání na závěrečnou konferenci v Praze účastí v některé z internetových soutěží – vyhlášeny byly JuniorWeb, JuniorDesign a JuniorText, všechny v kategoriích do 15 a 18 let. Podrobnosti jsou na www.juniorinternet.cz.

Ostatní akce Měsíce internetu 2007

Na tomto místě se může objevit i akce, kterou chystáte na březen 2007 u vás. Stačí, když nám o tom dáte zprávu na bmi@brezen.cz.
Zatím zde uvádíme projekty, které s ohledem na letošní motto Internet - výhoda pro znevýhodněné budou propagovány na akcích v knihovnách.



Cíl projektu Březen - měsíc internetu zůstává stejný: podpořit rozvoj internetu v ČR

Projekt vznikl se záměrem upozornit na obrovský význam internetu pro rozvoj ekonomiky i společnosti v době, kdy si to v České republice málokdo uvědomoval. Prvních osm ročníků akce Březen - měsíc internetu v letech 1998 až 2005 prokázalo, že aktivity tohoto druhu mají smysl a mohou být obecně prospěšné. Zájem veřejnosti o ně dokonce stále stoupá. V březnu 2005 navštívilo zhruba 1700 akcí ve 330 knihovnách kolem 47 000 obyvatel celé České republiky. Dalších 2500 zájemců navštívilo některou z odborných konferencí.

Syndikovat obsah